Recept van de maand!

Bulgur met gestoofde vis en venkel

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram Bulgur
600 ml water
+-/ 700 gram verse pangasiusfilets
2 venkelknollen
2 grote tenen knoflook
1 theelepel gemalen komijn
850 gram polpa (tomatenpulp)
40 gram verse krulpeterselie
1 citroen
peper en zout
olijfolie

Doe de bulgur in een schaal of pannetje en giet hier 600 ml kokend water op. Doe de deksel erop en laat staan tot de bulgur al het water heeft opgenomen. Voeg eventueel wat zout toe.

Pel de knoflook en hak deze fijn. Pak de venkel erbij. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant eraf en verwijder de harde kern. Snijd het overgebleven gedeelte in dunne partjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of hapjespan. Bak hierin de knoflook samen met de venkel en komijn zo’n 5 minuten op hoog vuur. Voeg nu de tomaat toe en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Breng dit aan de kook. Zet het vuur wat lager en dek de pan af. Snijd de pangasiusfilets in stukjes, breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg deze na 5 minuten toe. Dek de pan weer af en laat nog zo’n 10 minuten door stoven, tot de vis gaar is. Snijd de peterselie fijn (verwijder de harde steeltjes) en de citroen in partjes.

Bestrooi de visstoof met peterselie en besprenkel met wat citroensap naar smaak. Serveer met de bulgur!

Eet smakelijk!

Facebook Icon