Ingrediënten voor 4 personen:

– 500 gr tofu, naturel
– 2 stuks paksoi
– 250 gr shiitake champignons
– ong. 2 cm verse gember
– 200 gr volkoren noedels
– 400 ml kokosmelk
– 3 teentjes knoflook
– 1 tl maizena
– 2 el hoisin saus
– 1 liter bio groente bouillon
– sesamolie
– sojasaus
– olijfolie
– zout
– 1 tl kerriepoeder
– 1 tl verse limoensap + extra voor garnering
– lente ui
– sesamzaadjes
– bakpapier

Recept:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Knijp het water uit de tofu en snijd deze in blokjes. Meng de tofu in een kom voorzichtig met de maïzena. Besprenkel met sesamolie en sojasaus. Leg de tofublokjes op de bakplaat en bak 30 tot 40 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Besprenkel daarna met een beetje hoisin saus.

Kook 1 liter water en los hier de bouillonblokjes in op. Snijd de paksoi en champignons in stukjes. Pel de teentjes knoflook en schil de gember en hak deze fijn. Verhit olijfolie in een grote pan en bak hierin de champignons en paksoi voor 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, gember en kerriepoeder toe. Bak nog 5 minuten. Voeg de bouillon toe en laat sudderen. Doe de noedels erbij en laat sudderen tot deze gaar zijn (zo’n  3-4 minuten). Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en limoensap.

Serveer de noedels en bouillon in kommen, gegarneerd met tofu, stukjes lente-ui en sesamzaadjes. 

Eet smakelijk!

Facebook