Recept: Shakshuka
 
Een heerlijk en makkelijk gerecht voor elk moment van de dag!
 
Ingrediënten voor 4 personen:
 
– 1 grote rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 3 rode puntpaprika’s
– 2 tl. gemalen komijnzaadpoeder
– 2 tl. oregano
– +/- 425 gr tomatenblokjes
– 4 eieren
– peper en zout
– handje platte peterselie
– cottage cheese/hüttekase
 
Snijd de paprika, ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie of kokosolie in een hapjespan of wok. Voeg hier de komijnzaadpoeder en oregano aan toe en bak even kort. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak ong 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak deze weer 2 minuutjes mee. Nu voeg je de tomatenblokjes toe, laat dit ong. 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Als laatste doe je de rauwe eieren in de saus, probeer de dooier heel te laten! Doe een deksel op de pan (of een andere pan erbovenop) en laat de eitjes gaar worden. Dit duurt ong. 5 minuten.
 
Wanneer de eitjes gaar zijn haal je de deksel van de pan en garneer je het gerecht met wat fijngesneden peterselie en wat cottagecheese. Je eet dit gerecht samen met wat spelt of desembrood, maar je kunt er ook bijvoorbeeld rijst bij serveren.
 
Maak er een lekkere salade bij en eet smakelijk 😀
Facebook Icon