Sportvasten: Artikel Groot Westland met John de Wolf

foto john ruud

 

John de Wolf zweert bij trainingsmethode Sportvasten

Poeldijk – ‘De meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’. Zo wordt het gezondheidsprogramma Sportvasten dikwijls aangeprezen. Onlangs is oud-profvoetballer John de Wolf onder leiding van sportcoach Ruud Jonk van Gym Fitness Poeldijk gestart met de kuur. Inmiddels zweert hij erbij. De geboren Schiedammer voelt zich fitter, gezonder, kan langer fietsen zonder moe te worden en is kilo’s kwijt.

“Ik heb het positieve effect van Sportvasten mogen ondervinden en kan het iedereen aanraden. Mits je er zelf klaar voor bent”, zegt De Wolf enthousiast. De ex-Feyenoorder maakte medio mei voor het eerst kennis met het fenomeen. Hij was gevraagd de openingshandeling te verrichten van Gym Fitness Rotterdam, ruim 1100 vierkante meter fitness-fun aan de Jan Lightartstraat 95 in Rotterdam. Daar ging de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden over de ‘toonbank’.

“Ik was meteen nieuwsgierig. Zelfs zo dat ik de volgende dag al contact heb gezocht met Ruud. De spreekwoordelijke klik was er en ik ben nog die middag naar Poeldijk gereden om het trainingsschema te bespreken. Daarna ben ik gelijk begonnen. Ik voelde me als oud-topsporter misselijk in mijn eigen lichaam. Ik werd vaak aangekeken als die sportjongen met overgewicht, daar wilde ik vanaf zijn.”

John de Wolf vierde grote succes met Feyenoord: driemaal landskampioen en de Supercup. Met als hoogtepunt de huldiging op de Coolsingel in 1993. De robuuste verdediger maakt momenteel furore als veldtrainer. Hij werkte bij Zwart Wit’28, Halsteren, SVV, Haaglandia, Turkiyemspor, Voorschoten’97, WKE en Sliedrecht. In de huidige campagne was hij assistent-trainer bij Sparta, maar daar kwam in de winterstop een einde aan. In de tweede seizoenshelft wist De Wolf als interim-trainer Excelsior Maassluis op wonderbaarlijke wijze nieuw leven in te blazen. Vrijwel het hele seizoen bungelde de club onderaan de ranglijst van de Topklasse Zaterdag. Degradatie leek onafwendbaar, maar De Wolf behoedde Maassluis voor een deceptie. Hij zette de weg naar boven in; tot op de één-na-laatste speeldag werd niet verloren. Excelsior Maassluis verzekerde zich van handhaving. Mede dankzij dit resultaat werd John de Wolf op 19 juni in het WOS-programma Voetbalkampioenen uitgeroepen tot beste regionale coach. Een deskundige jury bestaande uit onder andere Johan Voskamp (coach Westlands Elftal) koos hem als winnaar. “Prijzen krijgen is altijd leuk”, bekent De Wolf.

Op dit moment is De Wolf bezig met zijn persoonlijke succestraject: een gezonde leefstijl nastreven. “Ik ben bijna tien kilo afgevallen, vijf centimeter buikomvang kwijt en ook mijn vetpercentage is flink gezakt: 6 procent. En dat is amper drie weken tijd!” De Wolf pendelt dagelijks op en neer tussen zijn woonplaats Leiden en Gym Fitness aan de Arckelweg. “Ik vind het prettig om hier te komen; er heerst een ongedwongen sfeer. Soms begint het aan het einde van de middag weer te kriebelen en rij ik voor een extra workout terug naar Poeldijk.”

Bij Sportvasten, de trainingsmethode die John de Wolf volgt, worden de spieren en de lever getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker. Om dit te bewerkstelligen wordt gesport tijdens een vastenkuur. “Ik heb een groot lichaam, maar ik heb geen moment honger gehad. Ik voel dat Sportvasten goed voor mijn lichaam is. Ik had al jaren last van hoofdpijn en sliep slecht. Dat behoort nu tot de verleden tijd.”

De Wolf meent dat je jezelf af en toe ook eens moet belonen, bijvoorbeeld met een patatje. “Anders wordt het leven saai.”

Sportvasten is bedacht door Remco Verkaik, een medisch bioloog. “Hij ontdekte dat een combinatie van sporten en vasten een wonderbaarlijk effect heeft op het lichaam”, weet Ruud Jonk. “Door de suikervoorraad in je spieren helemaal op te maken, dwing je je lever en spieren om vetreserves aan te spreken.”

De Wolf verklaart dat Sportvasten hem veel heeft gebracht. “Ik heb nu het besef dat ik niet veel nodig heb, ik geniet meer van eten en heb meer smaak. Bovendien heb ik meer energie dan ooit.”

Bekijk voor meer informatie de site: www.gymfitness.nl

Share the Post:

Related Posts

Related Posts

Join Our Newsletter

Facebook