recept april

We hebben weer een heerlijk recept voor jullie! Gezond, makkelijk, snel en lekker!

Couscous met zoete aardappel, noten en peultjes:

Ingrediƫnten voor 2 personen:

100 gram couscous
1 zoete aardappel
1 flinke hand gemengde ongezouten, ongebranden noten
150 gram peultjes
1 eetlepel tahin pasta
extra vierge olijfolie
peper en zout

Wil je er iets extra’s doorheen doen? Dan kun je kiezen voor vegetarische vleesstukjes of bijvoorbeeld kipfilet.

Recept:

Schil de aardappel en snij hem in stukjes. Kook de aardappel in 8 minuten beetgaar in water met een beetje zout. In de laatste 3 minuten doe je de peultjes bij de aardappel in het water zodat je deze ook beetgaar kookt.

Bereid intussen de couscous volgens instructies op de verpakking en breng deze later op smaak met wat peper, zout en olijfolie.

Kies je ervoor om vegetarische vleesstukjes of kipfilet toe te voegen? Gril deze dan bijvoorbeeld in de grilpan of bak in de koekenpan met een beetje kokosolie.

Giet de aardappel en de peultjes af en roer deze door de couscous en breng op smaak met wat extra peper en zout als je dat nodig vindt. Voeg eventueel de vegetarische stukjes/ kipfilet toe aan de couscous.

Meng de tahin met 2 eetlepels extra vierge olijfolie.

Verdeel de noten over de couscous en maak het af met de tahindressing.

Eet smakelijk!!

Facebook