Het is bijna zo ver…. KERST!

Krijg je eters en heb je stress, geen idee wat je moet maken?! Wij helpen je natuurlijk op weg met een lekker kerstmenuutje 🙂

XMAS STARTER:

soep kerst

Soep van prei en paddenstoelen

Ingrediënten:

3 el Boter
250 gr Kastanjes, gepeld of kant en klaar
500 gr Prei in ringen
300 gr Aardappels geschild en in blokjes
250 ml Witte wijn
ca. 1 L kippenbuillon
250 ml Slagroom
Versgemalen peper en zout
Brood

Recept:

Smelt de boter in een grote pan en bak de kastanjes, preiringen en aardappelblokjes rondom aan. Blus af met de wijn, laat het even inkoken en voeg zo veel buillon toe dat het 2 cm boven de groenen in de pan staat. Laat de soep op zacht vuur zo’n 20 min koken tot het gaar is en pureer de soep dan glad met een staafmixer. Roer de helft van de room erdoor, Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg indien nodig wat water toe tot de gewenste dikte. Serveer met lekker brood en een krul van de achtergebleven room met wat druppeltjes olijfolie… Hmmmm

 

XMAS MAIN COURSE:

sukade kerst

Sukadelapjes met grove mosterd en kruidnagel

Ingrediënten:

40 gr Boter
6 Sukadelapjes (ca. 800 gr)
Zeezout en zwarte peper
6 el Grove mosterd
2 Uien gesnipperd
1 Wortel in blokjes
6 Stelen bleekselderij in blokjes
500 ml Rode wijn
380 ml Runder- of kalfsfond (pot)
2 Blikken gepelde tomaten (400 gr)
3 Plakken ontbijtkoek
Takjes tijm
4 Kruidnagels
2 Blaadjes laurier

Recept:

Smelt de boter in een grote stoofpan. Bestrooi de sukadelapjes met peper en zout en besmeer ze helemaal met de mosterd. Braad het vlees kort op hoog vuur bruin: doe dit in porties zodat alle stukjes echt lekker op de bodem van de pan kunnen bruinen. Bewaar het vlees onder aluminiumfolie en bak dan alle groenten een paar minuten omscheppend in het bakvet. Blus de pan af met de wijn schraap de aanbaksels van de bodem en giet, als het weer kookt de fond en de gepelde tomaten erbij. Breng opnieuw aan de kook. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en leg de sukadelappen op de saus. Verdeel de tijm, kruidnagels en de laurier hier overheen en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag. Laat het vlees nu ongeveer 3 uur sudderen. Kijk zo nu en dan of moet worden omgedraaid (voorzichtig zodat het vlees heel blijft) en of het niet droog kookt. Gaat het te snel? Schuif dan even een stoofplaatje onder de pan… Genieten maar!!!

 

XMAS DESSERT

taart kerst

Als overheerlijke afsluiter hebben wij een super lekkere taart voor jullie uitgekozen. Makkelijk te maken, gezond en gluten/ lactose vrij!! Daar komt ie:

Chocolade noten taart

Ingrediënten bodem:

225 gr Pecannoten en amandelnoten
45 gr Kokos rasp
80 ml Kokos olie (is net als kokos vet maar wordt olie als het verwarmt wordt. Ook heel gezond om in te bakken trouwens)
5 á 6 pitloze dadels
Mespuntje Himalaya zout

Ingrediënten vulling:

60 gr Cacao poeder
100 gr Honing of agave siroop (even proeven en evt naar smaak meer toevoegen als je het nog te bitter vindt)
60 ml Kokos olie

Recept:

Alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine/hakmolen/blender. Met een lepel de taartbodem vullen (goed aandrukken) en dan in de vriezer zetten.
Smelt de kokosolie in een pannetje of au bain marie, samen met de honing en cacao.
Haal de bodem uit de vriezer, laat hem in de vorm zitten. Vul hem met de vulling en zet hem hierna nog 60 minuten terug in de vriezer. Garneren met noten en evt wat fruit. Ook lekker met een bolletje ijs erbij en wat slagroom.. Smullen!!!!

Hopelijk genieten jullie net zo van dit heerlijke kerstmenu als wij.

Hele fijne kerstdagen namens het hele team van Gym Fitness! X

Facebook