Boerenkool roerbak stamppot met zoete aardappel
Ingrediënten voor 4 personen:
– 600 gram zoete aardappels
– 600 gram gesneden en gewassen boerenkool
– 3 sjalotjes fijngesneden
– teentjes knoflook fijngesneden
– 150 ml ongezoete amandelmelk
– kokosolie
– bakje cherry tomaatjes
– peper en zout
– 60 gram pijnboompitjes
– evt. vegetarische speckjes en/of vegetarische rookworst (vegetarische slager)
Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook ze in ongeveer 8 minuten gaar. Doe wat kokosolie in een grote wok of hapjespan en bak hierin de gesneden sjalotjes en knoflook op laag vuur. Voeg de boerenkool toe en roerbak dit een paar minuten op hoog vuur. Af en toe voeg je een goeie lepel kookvocht toe zodat de boerenkool een beetje stoomt. Bak intussen de vegetarische speckjes en/of de vegetarische rookworst. Wanneer de aardappels gaar zijn giet je deze af en stamp je ze samen met de melk fijn. Voeg de boerenkool toe aan de aardappels en breng op smaak met peper en zout. Serveer met geroosterde pijnboompitjes (in koekenpan zonder olie roosteren), vegetarische speckjes/worst en de cherrytomaatjes. De tomaatjes kun je evt ook nog even in de oven roosteren met olijfolie, zo worden ze nog wat zoeter.
Eet smakelijk!