Recept april:
Broccolirijst met zelfgemaakte kip ragout
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram broccolirijst
50 gram basmatirijst
380 gram kipfilet
400 gram kastanjechampignons
2 grote uien, fijngesneden
2 eetlepels speltbloem
1 biologisch bouillonblokje
150 ml water
30 gram boter
Kook de basmatirijst volgens aanwijzing op de verpakking. Snij de kipfilet in blokjes en de champignons in partjes. Verhit boter in een hapjespan en bak hierin de ui ongeveer 3 minuten. Bak de kip en champignons met de ui op middelhoog vuur voor 5 minuten. Blijf regelmatig roeren. Zet het vuur lager, voeg de bloem toe en bak nog 2 minuten. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat dit 5 minuutjes koken. Wanneer je de saus te dik vindt kun je nog wat extra water toevoegen. Giet de basmatirijst af, laat een klein beetje water in de pan en schep de broccolirijst door de gekookte rijst. Doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten door stomen. Giet overtollig water af. Verdeel de rijst over de borden en schep de ragout hier op.
Eet smakelijk!