Recept van de maand
Courgette spaghetti met vegetarische balletjes.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 courgettes + spiraalsnijder of 2 bakjes courgette spaghetti
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 800 gr tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– bakje vegetarische gehakt of groente balletjes
– 250 gr (kastanje)champignons
– verse basilicum
– pijnboompitjes
– peper, zout en evt oregano
– olijfolie
Snij de courgette in dunne slierten met de spiraalsnijder. Snij de knoflook en de ui fijn, en fruit dit in de olijfolie aan in een wok- of hapjes pan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak nog een paar minuutjes mee. Hierna voeg je de tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met peper, zout, verse basilicum en evt oregano. Laat de saus op laag vuur pruttelen.
Doe olijfolie in een (koeken) pan en bak de champignons. Na een paar minuutjes voeg je hier de vegetarische balletjes aan toe. Bak nog even een paar minuten mee. De champignons en balletjes voeg je toe aan de saus.
Bak de courgette spaghetti in de lege pan tot dat deze een beetje gaat slinken. Giet overtollig vocht evt af. Doe de spaghetti op een bord en serveer met de saus. Garneer met pijnboompitjes en verse basilicum.
Ook lekker met wat zelfgemaakte knoflook champignons.
Eet smakelijk!