-Courgetti met zalm en avocado
Ingrediënten 2 pers:
– 1 courgette
– 1 ui
– 2 handjes rucola
– 1 rijpe avocado
– 100gr gerookte zalmfilet
– 4 el plantaardige room
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 limoen
– Parmezaanse kaas
– peper en zout
– kokos- of olijfolie
– oregano
– cocktail tomaatjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer deze warm is doe je de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Zet in de oven en hou goed in de gaten. Wanneer ze een beetje gaan verschrompelen zijn ze goed!
Gebruik een spirelli of spiraalsnijder om dunne slierten van de courgette te draaien ( je kunt ook kant en klare courgetti kopen). Snipper de ui en pel de knoflook.
Snij de avocado doormidden en haal het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een schaaltje en prak het fijn. Meng de room hierdoorheen en voeg het sap van een halve limoen toe. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
Doe de olie in een wok en bak hierin de ui. Pers de knoflook uit en bak dit mee. Voeg de courgetti toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
Snij de zalmfilet in kleine stukjes en meng dit door de courgetti. Serveer de avocadosaus naast of over de courgetti. Garneer met parmezaanse kaas, rucola en de tomaatjes!
Tijdens het eten kun je heerlijk genieten van wat water met sinaasappel erin. Door partje sinaasappel toe te voegen aan het water krijgt dit een hele lekkere smaak 😉
Carrot and nuts bar:
+/- 15 stuks
– 250 gr wortel
– 70 gr pecannoten
– 100 gr amandelen
– 150 gr dadels
– 120 gr havermout
– 3 el honing
– 1 tl kaneel
– 1 halve tl nootmuskaat
– 50 gr kokosrasp
Bekleed een ovenschaal met wat bakpapier. Was en schil de wortels en snij in stukjes. Doe deze in een een keukenmachine en vermaal ze grof. Voeg vervolgens de dadels en alle noten toen en maal deze nog een keer. Ook de havermout, honing en specerijen voeg je nu toe en maal je.
Verdeel het mengsel in de ovenschaal en druk goed aan. Bestrooi met de kokosrasp en zet 3 kwartier in de koelkast..
Eetse!!!