Feestdagen Menu:
De feestdagen staan voor de deur. Ben jij nu aan de beurt om het diner te verzorgen? Wij helpen je op weg met een aantal makkelijke en heerlijke recepten!
Voorgerecht – Broccoli soep
Ingrediënten 4 personen (kleine kommetjes)
– Grote stronk broccoli +/- 400 gram of meer
– Hüttenkäse
– Groene pesto (bijv truffelpesto)
– Groente bouillon blokje
– Cherry tomaatjes
– Zalm snippers
Snijd de broccoli in roosjes, ook de steel in stukjes snijden. Doe dit in een grote pan en giet er kokend water uit de waterkoker bij, zodat het net onder water staat. Breng dit aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Giet ongeveer de helft van het water af (iets meer). Doe het bouillonblokje en de hüttenkäse erbij samen met wat peper en zout. Even goed doorroeren en zorgen dat het bouillonblokje is opgelost. Nu pak je de staafmixer en pureer je alles tot soep. Voeg hier 1 á 2 theelepels pesto bij (even proeven) en misschien nog wat peper en/of zout. Snijd een handjevol cherrytomaatjes doormidden en doe deze in de soep. Verdeel vervolgens de zalmsnippers over de kommen en giet hier de soep op. Heerlijk met wat stokbrood!
Hoofdgerecht – Gevulde puntpaprika’s
Ingrediënten 4 personen
200 gram Bulgur
4 rode puntpaprika’s
250 gram gegrilde groenten
250 gram mediterrane tapenade
45 gram hazelnoten
4 takjes verse tijm
Oven voorverwarmen op 200 graden. Kook de Bulgur zoals vermeld op de verpakking.
Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Gril 250 gram groente in de grillpan (courgette, paprika, aubergine, wortel etc). Heb je weinig tijd? Dan kun je deze groente kopen bijvoorbeeld bij de Albert Heijn (bij de salades). Snijd de groente in stukjes en meng met de tapenade door de bulgur. Vul de paprika’s met het mengsel en zet 20 minuten in de oven. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter, net als pijnboompitten. Doe hier de blaadjes van de tijmtakjes bij. Wanneer de noten goudbruin zijn haal je ze uit de pan en laat even afkoelen. Hak in stukjes en strooi over de gevulde paprika’s wanneer ze uit de oven komen. Eetse!
Dessert – Gezonde chocolade mousse
Ingrediënten 4 personen:
2 goed rijpe avocado’s (belangrijk dat ze goed rijp zijn)
150 gram chocolade (het liefst puur)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel honing
Vanille extract
Zout
De chocolade au bain-marie smelten. Zodra het gesmolten is voeg je de kokosolie, een klein scheutje vanille extract en honing toe. Goed mengen.
Haal de avocado’s uit de schil en pureer dit tot het mooi zacht en glad is.
Voeg het chocolade mengsel bij de avocado’s en meng tot het goed gemixt is, evt met een mixer. Klein beetje zout toevoegen. Verdeel dit over 4 glaasjes en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer met bijvoorbeeld wat kokosrasp en vruchtjes. Genieten!
Snel en makkelijk wat borrelhapjes op tafel? We hebben 2 soorten voor jullie gemaakt:
Borrelhapje – Zalm bladerdeeg hapjes
Ingrediënten:
Pak gerookte zalm
Roomboter bladerdeeg uit de diepvries
1 ei
Verwarm de over voor op 200 graden. Leg wat plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze ontdooien. Leg de plakjes gerookte zalm op de bladerdeeg (niet over de randjes laten komen) en bestrooi met wat peper. Rol van 2 kanten de bladerdeegplakjes naar binnen op en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm. Klopt het eitjes los en bestrijk de plakjes met het ei. Doe ze 15 minuten in de oven en smullen maar!
Borrelhapje – Pesto kaas hapjes
Ingrediënten
Roomboterbladerdeeg
Groene en rode pesto
Parmezaanse kaas
Mini bolletjes mozzarella
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Leg de bladerdeeg naast elkaar om te ontdooien. Snijd de plakjes in 4 stukjes. Bestrijk deze met een beetje pesto. De helft van de stukjes met rode en de andere helft met groene pesto. Snijd de mini bolletjes mozzarella door de helft en leg deze in het midden van de vierkantjes. Bestrooi met een beetje kaas. Leg ze 15 minuten in de oven. Let wel goed op dat ze niet gaan verbranden. Anders iets sneller eruit halen. Smullen!