Tijdens de warme dagen is het meestal fijn om iets te eten wat niet te zwaar valt. Vandaar dat wij weer een heerlijk menuutje voor jullie klaar hebben staan voor de zomerse avonden…
Geroosterde tomaten-paprika soep 4 pers.
– 500 gram tomaten (bijv troscocktail tomaatjes)
– 1 zoete puntpaprika
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel tijm
– Scheutje olijfolie
– 1 blokje bio groentebouillon
– 500 ml water
– Peper en zout
Oven voor verwarmen op 220 graden. Snijd de tomaten, paprika, uit en knoflook in stukken en leg in een ovenschaal. Doe er een scheutje olijfolie overheen en breng op smaak met peper, zout en de tijm en meng alles even goed door elkaar. Zet de schaal 25 minuutjes in de oven.
Doe de geroosterde groente in een soeppan en voeg het water en bouillonblokje toe. Breng dit aan de kook. Als het bouillonblokje is opgelost pureer je de soep met een staafmixer fijn. Breng eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout als dit nodig is.
Serveertip: lekker met soepstengels met runder rookvlees er om heen gewikkeld.
Zoete aardappelfrietjes met frisse salade:
– 3 Grote zoete aardappels
– 1 Theelepel komijn
– 1 Theelepel paprikapoeder
– Zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappels goed en verwijder oneffenheden met een mesje. De aardappels hoeven niet geschild te worden maar dit kan wel als je dit fijner vindt.
Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen.
Doe de frietjes in een kom en voeg alle kruiden toe.
Meng alles even goed door elkaar en leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven.
Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.
Serveer met een lekker frisse salade met bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes of noten.
Eet smakelijk!!