Er staat weer iets lekkers voor jullie op tafel! Dit kunstwerkje is een gevulde aubergine!
Ingrediënten:
Per persoon 1 aubergine
Rode ui
Tomaat
Pijnboompitjes
Mozzarella
Zelfgemaakte groene pesto
Peper en zout
Olijfolie
Verse basilicum
Knoflook
Parmazaanse kaas
Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine een aantal keer in de breedte in (ongeveer tot het midden) en giet hier wat olijfolie overheen. Leg de aubergine op een bakplaat en doen deze 35 minuten in de oven. Snijd intussen de tomaten, ui en mozzarella in plakjes en maak de pesto:
Rasp ongeveer 30gram Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes (ongeveer 30gram). Doe 2 eetlepels pijnboompitten, 1/2 teentje knoflook, mespunt zout, de basilicum en olijfolie in een keukenmachine en maal tot pesto. Breng op smaak met peper. Je kunt de basilicum evt ook in een vijzel fijnstampen, hierdoor blijft de smaakt wat beter behouden.
De aubergine mag uit de oven. Je vult hem om en om met de tomaat en mozzarella. Ook doe je er wat rode ui tussen. Doe de pesto over de aubergine heen en strooi hier nog wat pijnboompitjes over. Breng op smaak met wat peper en zout. De aubergine gaat nog 10 minuutjes terug de oven in. Garneer uiteindelijk met wat verse blaadjes basilicum!
Heerlijk met wat risotto of pasta! Eetse!