Deze maand hebben we een simpel, maar super gezond én lekker menuutje voor jullie samengesteld!
Voorgerecht:
Gazpacho (koude soep)
Ingrediënten 4 personen:
– 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 1 oranje paprika
– ½ komkommer
– 1 el balsamico azijn
– 1 citroen
– 1 tl korianderzaadjes
– 1 tl gemende peperkorrels
– olijfolie
– verse basilicum
Pureer de gesnipperde ui en tomatenblokjes in een keukenmachine of met een blender.
Voeg de helft van beide, in blokjes gesneden paprika’s toe. Haal de zaadjes uit de komkommer, snijd hem in stukjes en voeg deze samen met de balsamico azijn en het sap van 1 citroen toe. Maal dit alles weer glad.
Stamp de korianderzaadjes en de peperkorrels in een vijzel grof en roer dit door het mengsel. Zet dit tot gebruik in de koelkast.
Doe de soep in kommen en strooi de resterende stukjes paprika en komkommer erover. Voeg een scheutje olijfolie en eventueel een beetje balsamico azijn toe. Garneer de soep met wat verse basilicum.
Hoofdgerecht:
Een heerlijke zelfgemaakte maaltijdsalade. Eigenlijk kun je hier alles in doen, zolang het maar gezond is! Ingrediënten van deze maaltijdsalade:
– biologische volkoren pasta
– gemende sla, rucola
– tomaatjes
– biologische punt paprika
– avocado
– gekookt eitje
– pijnboompitjes
– gebakken aubergine
– dressing: himalaya- of zeezout, peper, en lekker veel olijfolie (Italiaanse olijfolie verkrijgbaar bij Gym Fitness), eventueel wat verse Italiaanse kruiden.
Voor de aubergine:
Snijd 1 aubergine in lange plakken en halveer deze. Kluts 2 eieren in een schaaltje en doe hier 4 el amandelmeel doorheen. Haal de plakken aubergine hier doorheen. Bak ze vervolgens in de koekenpan in kokos- of olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Laat ze uilekken op keukenpapier. Breng op smaak met wat himalaya- of zeezout.
Voor bij de koffie, gezonde cake:
– 100 gr havermout
– 50 gr speltbloem
– 50 gr gemalen lijnzaad
– inhoud van 1 vanille stokje
– 1 geraspte appel
– 1 banaan
– 2 el kokosrasp
– 3 el olijfolie
– 3 el gewelde rozijnen
– snufje zout
– 1½ tl zuiveringszout
– 3 eieren
– klein kopje (soja/haver) melk
– handje pecan noten (als laatste toevoegen in grove stukjes)
Verwarm de over voor op 180 graden.
Bovenstaande ingrediënten mengen met alleen het geel van de eieren. Bakpapier nat maken onder de kraan en in een bakblik leggen. Giet het mengsel hierin. De overgebleven eiwitten 10 minuten apart kloppen in een glazen schaaltje en daarna rustig met een vork door het beslag heen mengen. Het geheel goed in het bakblik verdelen. Bak de cake in 50 minuten gaar op 180 graden.
Geniet ervan!!