R E C E P T | V A N | D E | M A A N D
Mei
Hartige taart met filodeeg en spinazie
Ingrediënten voor 2 á 3 personen
– 450 gram verse spinazie
– 6 á 8 vellen filodeeg
– 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 4 eieren
– 100 ml Griekse yoghurt
– 1 teentje knoflook
– Peper en zout
– Pijnboompitjes
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met wat olijfolie of kokosolie. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.
Hak de knoflook fijn en bak deze kort in wat olijfolie. Voeg vervolgens de spinazie beetje bij beetje toe tot het helemaal geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed de springvorm met de vellen filodeeg. Leg hierbij eerst 1 vel op de bodem en bekleed hierna de zijkanten. Het deeg mag ook over de zijkanten heen komen.
Meng de eieren, yoghurt en kaas door elkaar. Laat de spinazie goed uitlekken en voeg toe aan het mengsel.
Giet alles in de springvorm en garneer met de pijnboompitten. Zet voor 25 – 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!