Hmm… Tijd voor wat inspiratie voor in de keuken!
Heerlijke gemarineerde zalm met kokosrijst
Ingrediënten voor 4 personen:
4 zalmmoten
5 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 limoen
1 teentje knoflook
1 spaanse peper
1 theelepel sereh/citroengras
2 bosuitjes
Kokosrijst:
500 gr sperziebonen
150 gr cashewnoten
250 ml kokosmelk
300 ml water
300 gr basmatirijst
snufje zout
30 gr geraspte kokos
Meng de sojasaus, honing en sap van 1 limoen door elkaar in een schaaltje. Snijd de knoflook en spaanse peper fijn en voeg samen met de sereh toe aan het soja mengsel.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de zalm er in. Giet de marinade er over. Laat de zalm een half uurtje afgedekt marineren. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Kook de boontjes 10 minuten en giet ze af. Meng het water en de kokosmelk in een pan en breng dit met een snuf zout aan de kook. Voeg de basmatirijst toe en laat in 8 tot 10 minuten gaar koken. Het vocht verdampt en wordt opgenomen door de rijst waardoor je de rijst niet hoeft af te gieten. Je moet wel goed blijven roeren om te voorkomen dat de rijst aanbrandt.
Bak de zalm in ongeveer 12 minuten gaar in de oven (bij dikke stukken 15 minuten). Schep de boontjes en de cashewnoten door de rijst. Voeg naar smaak nog wat peper en/of zout toe. Rooster de geraspte kokos in 1 minuutje lichtjes bruin in een koekenpan zonder olie of boter. Serveer de gemarineerde zalm met ringetjes bosui, kokosrijst en de geroosterde kokos.
Eet smakelijk!!