Het is weer tijd voor ons kerstmenu! Wie weet zit er iets lekkers voor je tussen dit jaar!
1. Voorgerecht – Truffelsoep, 6 kleine kommen
Ingrediënten:
– 650 gr gemixte champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 bio groente bouillonblokjes
– 1 potje truffel tapenade
– 2 eetlepels mascarpone
– Verse tijm
– 1300 ml water
Maak de champignons schoon en snipper de ui en knoflook. Hou 200 gram champignons apart. Doe wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten aan.
Doe vervolgens de 450 gram champignons er bij en bak 5 minuten. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten.
Bak de overige champignons in wat olie in een koekenpan en breng op smaak met tijm, peper en zout. Pureer de soep en voeg 2 eetlepels mascarpone toe. Roer goed door. Vervolgens voeg je 1 a 2eetlepels truffel tapenade toe naar smaak.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken champignons
2. Hoofdgerecht – Ster knoedels met verse spinazie, 2 a 3 personen
Ingrediënten:
– 400 gram verse spinazie
– 250 gram ricotta
– 2 teentjes knoflook uitgeperst
– 60 gram paneermeel
– 2 eieren
– 125 ml plantaardige melk
– 5 el tarwe of speltmeel
– 100 gram Parmezaanse kaas
– 2 tl nootmuskaat
– 250 ml plantaardige kookroom
– 30 gram pijnboompitten
Doe wat olie in een koekenpan en fruit hierin de uitgeperste knoflook 2 minuutjes aan. Voeg de verse spinazie toe en bak deze tot dat alles geslonken is. Doe de spinazie vervolgens in een zeef of vergiet en pers het vocht eruit. Hierna doe je de spinazie terug in de pan, met een deksel erop.
Meng de eieren, paneermeel, melk en meel in een grote kom. Voeg de nootmuskaat helft van de spinazie en helft van de Parmezaanse kaas en de ricotta toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Vorm balletjes van het mengsel. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat meer meel toe. Druk de balletjes plat en gebruik een stervormig uitsteekvormpje om sterretjes te maken. Je kunt natuurlijk ook sterren snijden als je geen vormpje hebt. Kook de sterren vervolgens per 3 in het hete water voor ongeveer 3 a 4 minuten. Als ze gaar zijn komen ze vanzelf boven drijven. Doe de kookroom in een pannetje en voeg de rest van de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Verdeel de overgebleven spinazie op de borden, leg hier wat sterren op. Schenk er wat saus overheen en garneer met pijnboompitjes
3. Nagerecht – Black Bean Christmas Brownies
Heerlijke verantwoorde Black Bean Christmas Brownies uit Yaëls Bakery! Lekker met een bolletje ijs en wat vers fruit!