Tijd voor een heerlijk recept:
Kip met paddenstoelen, prei, spinazie en pasta.
Ingrediënten:
3 sjalotjes
2 gepelde teentjes knoflook
50 ml olijfolie
5 takjes tijm
3 blaadjes laurier (gekneusd)
100 ml droge witte wijn
400 ml water en 2 vegetarische bouillonblokjes
250 gr mascarpone
4 biologische kippenborsten
4 preien fijn gesnipperd
150 gr wilde paddestoelen
150 gr bladspinazie
Fruit de sjalotjes glazig in ca 20 ml olie, op een laag vuurtje. Doe vervolgens de tijm en laurier erbij. Na 2 min witte wijn toevoegen en laten inkoken. Daarna water met de bouillonblokjes erbij en voor de helft in laten koken. Voeg nu de mascarpone erbij en laat dit ook voor de helft inkoken, breng dit op smaak met peper en himalayazout. Kook de prei in 1 min in kokend water tot het zacht is. Meng de prei door de saus. Snijd de kipfilet over de lengte door het midden door, strooi peper op de kipfilet helften en braad ze aan in ca 20 ml olie op niet te hoog vuur. Laat het ca 10 min garen (keren) tijdens het garen de paddenstoelen en spinazie even roerbakken in de rest van de olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout. Leg wat spinazie op het bord, de paddenstoelen eromheen, prei met saus op de spinazie . Leg hier de kip (in reepjes gesneden) op en breng een beetje op smaak met himalayazout. Serveer met bijvoorbeeld biologische volkoren pasta of rijst.
Eet smakelijk!!