Recept maart
Met Pasen voor de deur willen we jullie graag wat inspiratie geven om de Paasbrunch of het diner aan te vullen met deze lekkere, makkelijke en vrolijke recepten!
Noodle Soep
Ingrediënten voor 4 personen
2 x 90 gr Ramen
1 ltr biologische groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 cm gember
0,5 rode peper
1 tl vissaus
2 el sojasaus
80 gr taugé
2 lente uitjes
4 champignons
2 gekookte eieren
Doe de bouillon in een pan. Snijd de rode peper, de knoflook en de gember in grove stukken en voeg dit bij de bouillon. Voeg de vissaus en de sojasaus bij de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur een minuut of 20 trekken. Kook in de tussentijd de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel ze na met koud water en leg apart. Kook de eieren 7 minuten en pel ze. Halveer ze en leg apart. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de noodles en de groente over 4 kommen. Vis de grove stukken knoflook, gember en peper uit de bouillon. Giet de hete bouillon op de groente en noodles. Garneer de noodle soep met het eitje, wat extra rode peper en eventueel wat koriander. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe mocht je dit nodig vinden.
Polenta frietjes
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr bio polenta
1 liter bio groentebouillon
50 gr Parmezaan
1 tl gedroogde tijm
Peper en zout
Breng een grote pan met 1 liter water en de bouillonblokjes aan de kook. Voeg hieraan de polenta toe. Laat het al roerend 10 á 15 minuten koken. Het is klaar als het zo dik als rijstepap is. Breng de polenta op smaak met wat peper en zout, de tijm en de geraspte Parmezaanse kaas. Meng het door elkaar en giet het in een ovenschaal. Laat de polenta minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Haal de polenta vervolgens uit de koelkast en kiep de schaal om op een grote snijplank. Verwarm intussen de oven voor op 180 gr. Snijd de plak polenta in reepjes van ong. 1 cm en verdeel deze weer in stukjes op friet formaat. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in 30 minuten in de oven. Keer de frietjes om en bak nog eens 15 minuten.
Gevulde gele paprika’s
Ingrediënten voor 4 personen
Olijfolie om te bakken
1 grote rode ui
1 courgette
125gr champignons
1 teentje knoflook
400 gr gehakte tomaten uit blik
handje verse basilicum
25gr pijnboompitjes
4 grote gele paprika’s
Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180°C en breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de ui in ringetjes. Was de courgette en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Daarna snijd je ze in schijfjes. Snijd de knoflook fijn. Spoel de basilicum af en pluk de blaadjes van de steeltjes.
In een grote pan verhit je een eetlepel olie op matig vuur. Hierin bak je de rode ui, de courgette, de champignons en de knoflook terwijl je af en toe even roert. Na vijf minuten doe je de tomaten erbij en breng je alles aan de kook.
Zet daarna het vuur wat lager en laat de saus een klein kwartiertje pruttelen zonder deksel.
Halveer intussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de paprika’s drie minuten in het kokende water en laat ze vervolgens goed uitlekken.
Als de saus klaar is zet je het vuur uit en roer je de basilicum er doorheen met wat zout en peper. Ook de pijnboompitten mogen erbij.
Doe de uitgelekte paprikahelften in een ovenschaal en vul ze met de saus. Dek de schotel af met aluminiumfolie en schuif ze twintig minuten in de oven.
Haal de folie eraf, bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en laat nog eens vijf tot tien minuten onafgedekt in de oven staan.
Garneer de paprika’s af met wat verse basilicum.
Hartige courgette roosjes
Ingrediënten voor 12 roosjes
1 courgette
6 plakken hartig deeg
12 plakjes rookvlees (laat deze weg als je voor vegetarisch gaat)
geraspte kaas
Snufje oregano
Olie om in te vetten
Neem een muffinvorm voor 12 muffins. Vet de rondjes in met olijfolie. Laat de velletjes deeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakjes met de kaasschaaf of mandoline. Maak ze niet te dik want ze moeten kunnen buigen. Snijd de plakjes deeg over de lengte doormidden zodat er 12 stroken deeg ontstaan. Beleg de bovenkant van een deegstrook met plakjes courgette en leg deze steeds ietsje over elkaar (de onderkant van het strookje blijft dus vrij). Leg er een stukje rookvlees op (laat dit weg wanneer je vegetarische roosjes maakt). Bestrooi met wat kaas en oregano. Rol dan voorzichtig op en druk de onderzijde ietsjes dicht. Zet de hartige roosjes in de muffinvorm. Bestrijk ook de bovenzijde met een beetje olie zodat ze niet snel verbranden. Bak ze 30 min in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer ze direct of bewaar ze afgesloten in een trommel en warm ze een paar minuten op in de oven.
Gekonfijte sinaasappelschilletjes
Ingrediënten
100 gr Biologische sinaasappelschillen of ander citrusfruit.
200 gram suiker
200 ml water
Doe de schillen in de pan en zet ze onder water, breng dit aan de kook, en laat dit 10 min. doorkoken. Giet het water af, herhaal dit proces 3x (de bittere smaak wordt hierdoor minder). Breng de suiker en het water aan de kook, voeg de sinaasappel schillen toe en laat het geheel zachtjes doorkoken. Haal met een zeef de schilletjes uit de siroop. Leg ze ergens op, om op te drogen (min. 2 uur). Bewaar ze in een afgesloten leuke glazen pot 😊 (Voor de liefhebber, over gebleven siroop kan je gebruiken voor bijv. door je yoghurt en cocktails.
Zalm in kleine weckpotjes
Ingrediënten
Handje rucola
Zalmfilet uit blik (naturel)
Gele paprika
Kappertjes
Olijfolie, peper
Breng de naturel zalmfilet uit blik op smaak met wat peper en olijfolie. Leg 3 rucolablaadjes op de bodem van het weckpotje. Doe hier vervolgens een beetje zalm bovenop. Afhankelijk van de grootte van het potje doe je bijvoorbeeld 5 paprika blokjes en 5 kappertjes in het potje en vervolgens leg je hier weer een rucola blaadje op.
Snel, lekker en makkelijk van tevoren klaar te maken! 😃
Sinaasappel halfjes
Ingrediënten voor 8 halfjes
4 sinaasappels
5 grote eetlepels halfvolle kwark
2 á 3 theelepels stevia poeder
Snij de sinaasappels doormidden en pers deze goed uit, bewaar het sap even. Verwijder al het vruchtvlees uit de schil en doe dit in de blender. Voeg de halfvolle kwark hier bij. Breng op smaak met het de stevia poeder. Zet de blender aan en voeg af en toe wat sinaasappelsap toe in kleine beetjes, even proeven, het moet een zacht geheel zijn! Doe dit in de halve sinaasappels, en laat een paar uur opstijven in de koelkast!
Tip:
Zet een lekkere salade op tafel en garneer deze met geraspte gele wortel, gele paprika en/of gekookte eitjes. Versgeperste sinaasappelsap is natuurlijk ook altijd lekker en staat ook nog eens vrolijk op tafel!
Iedereen een hele fijne Pasen toegewenst. Hopelijk hebben jullie wat inspiratie uit onze recepten kunnen halen J