– Recept: Pasen 2021

Nog even en dan is het alweer Pasen!
We hebben weer wat leuke recepten voor jullie uitgezocht!
 
1. Tortilla wrap taart
 
Ingrediënten voor 4 personen:
 
– 300 gr doperwten
– 125 gr verse pesto
– 20 gr munt
– 200 gr feta
– Zout en peper
– 1 courgette
– 6 tortilla wraps
– 200 gr geraspte oude kaas
– 2 lente uien in ringetjes
– olijfolie
– 2 avocado’s
– 50 gr snackkomkommers
– 100 gr granaatappelpitjes
 
Verwarm de oven voor op 180 gr. Kook de doperwten 2 minuten, giet af en pureer met een staafmixer samen met de verse pesto, munt en feta. Houd een klein beetje feta en munt achter voor de garnering. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Maak met een dunschiller dunne plakken van de courgette. Besmeer de tortillawraps met het mengsel en bestrooi met de geraspte kaas, courgette en lente ui.
Bekleed een springvorm met bakpapier, vet de randen in met olijfolie en stapel de wraps op elkaar in de vorm. Bak 25 minuten in de oven. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees van de avocado en de komkommers is plakjes. Verwijder de springvorm en versier de taart met komkommer, avocado, feta, munt en granaatappelpitjes.
 
2. Bulgur
 
Ingrediënten voor 2 personen:
 
– Ca. 250 gr Biologische Bulgur
– 3 uien
– 1 zoete puntpaprika
– 400 gr verse sperzieboontjes
– Blikje tonijn in olijfolie
– theelepel cayennepeper
– 2 theelepels kurkuma
– Biologische groentebouillon zonnatura
– Half blokje vegan kaas
– kokosolie
 
Kook de bulgur met een bouillonblokje. Snijd de uien en paprika fijn. Uien en paprika 5 min roerbakken in kokosolie. Kruiden erover, dan de boontjes erbij roerbakken. Bulgur afgieten en ca 5 min erbij roerbakken, lager zetten en vegan kaas er door roeren. Vlak voor opdienen de tonijn er voorzichtig doorheen scheppen (eerst afgieten) serveren met ijsbergsla, kleine tomaatjes en komkommer.
 
3. Bananen kokos cake
 
Ingrediënten:
 
– 200 gr Amandelmeel
– 4 Bananen
– 60 gr Geraspte kokos
– 100 gr Gemengde noten – ongezouten
– 1 tl Kaneel
– 3 Eieren
– 60 gr Kokosolie – of roomboter
– 1 tl Bakpoeder
– 1 snufje Zout
– 50 gr extra pure chocolade
– Roomboter – om in te vetten
 
Verwarm de oven voor op 180 graden
 
Meng het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder, geraspte kokos en het zout in een kom. Hak de noten grof en roer door het beslag.
Smelt de kokosolie in een pannetje en kluts in een aparte schaal met de eieren tot een glad mengsel. Schenk dit bij het beslag en meng goed door elkaar.
 
Schil de bananen, snij in plakjes of stukjes en schep voorzichtig door het beslag. Hak de chocolade grof en roer goed door het beslag.
 
Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier. Verdeel het beslag goed over de vorm.
 
Zet de cake voor 40 – 50 minuten in de oven en controleer tussendoor.
 
Wanneer je wil weten of de cake gaar is, kun je dit doen met een saté prikker. Prik ermee in de cake, als de satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar!
 
Eet smakelijk allemaal!
We wensen jullie alvast fijne Paasdagen!
Share the Post:

Related Posts

Related Posts

Join Our Newsletter

Facebook