Het is weer tijd voor een heerlijk, gezond en makkelijk recept!
Penne met paprika-tomaten pesto
2 personen:
- 160 gram biologische volkoren penne
- 2 puntpaprika’s
- grote hand cherry tomaatjes
- 60 gram pijnboompitten
- handje verse platte peterselie
- handje rucola
- olijfolie
- peper en zout
Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking. Snijd de tomaatjes en puntpaprika’s en bak deze in olijfolie een paar minuten aan. Doe de tomaatjes, paprika’s, pijnboompitten, peterselie, 100 ml olijfolie en een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine en maal dit tot een grove pesto. Proef even om te bepalen of er nog wat meer peper en/of zout bij moet. Meng de pesto door de penne, verwarm dit eventueel nog als het al een beetje afgekoeld is (hoewel dit gerecht lauw/koud ook erg lekker is) en doe als laatste de rucola erbij!
Eet smakelijk!!