Hmmm.. Om te smullen! Heerlijk recept van de maand! Let wel op: dit gerecht moet minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Pikante biefstuk met cashewnoten
Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram biefstuk
20 gram extra vierge olijfolie
30 gram cashewnoten (ongezouten)
2 uien
4 gram knoflookpoeder (of verse knoflook)
6 gram gember
2 spaanse pepers
300 milliliter sojasaus
4 gram currypoeder
150 gram rijst
100 milliliter kokosmelk
Recept:
Snij de biefstuk in reepjes van ongeveer 1 cm. Leg ze in een grote schaal (niet van metaal).
Stamp de pepers in een vijzel (o.i.d.) met de knoflook(poeder) en de gember tot een gladde pasta. Meng de sojasaus en currypoeder met kokosmelk er goed doorheen.
Schep de pasta over de reepjes biefstuk en roer dit goed door elkaar. Dek de kom af en laat het vlees 2 tot 3 uur of een hele nacht in de koelkast marineren.
Zet een wok op middelhoog vuur en verhit hier 1 eetlepel olijfolie in. Bak het vlees al roerend lichtbruin.
Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak.
Schep het vlees uit de pan op een (voorverwarmde) schaal.
Verhit en een pannetje 1 eetlepelolijfolie en bak hierin de cashewnoten goudbruin. Roerbak de ui een half minuutje mee en strooi dit mengsel over het vlees.
Je kunt er zelf naar wens nog wat groente bij serveren.
Serveer samen met de rijst.
Eet smakelijk 🙂