Recept van de maand
Rode curry met paneer
Ingrediënten voor 4 personen:
– 450 gram paneer (Appetina)
– 1 ui
– 2 grote teentjes knoflook
– 0,5 rode peper (hou je van pittig, dan een hele)
– 3 paprika’s
– 800 gram tomaten in blokjes
– 2 cm gember
– 3 tl Garam Masala kruiden
– 1 tl gemalen komijn
– peper en zout
– yoghurt
– platte peterselie
– naanbrood
– rijst
Haal de paneer uit de verpakking en snijd in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de blokjes goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan en leg even apart.
Snijd de ui, knoflook, peper (zonder zaadlijst) en gember fijn, de paprika en tomaten in blokjes. Fruit de fijngesneden ingrediënten aan in de olijfolie en voeg vervolgens de paprika toe.
Voeg nu de Garam Masala, gemalen komijn en zout (naar smaak) toe. Voeg hier de tomatenblokjes bij. Roer zo’n 5 minuten door elkaar en voeg de paneerblokjes toe en roer nog even goed door.
Garneer de curry met wat yoghurt en verse peterselie. Serveer met naanbrood en/of rijst.
Eet smakelijk!