Recept van de maand
Juni
Roerbak met Asperges en Konjac (plant) rijst
Ingrediënten voor 2 á 3 personen
- 1 zakje Konjac rijst (bijv te koop bij de Action)
- 2 uien
- Bakje vegetarisch gehakt en/of champignons
- +/- 300 á 400 gr asperges
- 1 courgette
- 2 tomaten
- Cayenne peper
- Zout
- Kurkuma en andere verse kruiden naar smaak
Konjac rijst is gemaakt van plantaardige glucomannan vezels uit de wortel van de Konjac plant. Hierdoor is het volledig vetvrij, suikervrij en glutenvrij en bevat het per 100 gram slechts 7 kcal!
Spoel de Konjac rijst even af met water. Snij de ui, courgette,
tomaten en asperges in grove stukken.
Verhit wat kokos- of olijfolie in een wok of hapjes pan en bak de uien. Voeg vervolgens het gehakt en/of de champignons, courgette, asperges toe en bak mee tot ze gaar zijn. Voeg als laatst de tomaten toe en bak nog even mee. Breng op smaak met cayennepeper, zout, kurkuma en verse kruiden. Doe de rijst erbij, roer goed door en bak nog 2 minuten mee.
Eet smakelijk!