Recept van de maand:
Snelle vegetarische groente roerbak, een goede start van de Herfst!
Ingrediënten:
– 2 grote (rode) uien
– 2 grote vleestomaten.
– 2 grote rode punt paprika’s
– Vegetarische kipstuckjes
– Cayennepeper
– Kurkuma
– (verse)gember
– Verse peterselie
– Verse basilicum
– Himalaya zout (naar eigen smaak)
Snijd de uien, de tomaten en paprika’s in grove stukken. Verhit wat olijf- of kokosolie in een wok of hapjespan. Bak hierin eerst de uien totdat ze wat glazig zien. Hierna bak je de vegetarische kipstuckjes mee tot ze goudbruin zijn. Vervolgens voeg je de paprika’s en wat later de tomaten toe. Breng het geheel op smaak met de cayennepeper, kurkuma, gember en zout. Je kunt het beste tussendoor even proeven of je nog iets meer van een bepaald soort kruiden nodig hebt! Als laatste garneer je de vegetarische roerbak met verse peterselie en basilicum.
Maak je eigen frisse salade erbij, heerlijk met Pasta of Rijst!