Deze maand weer een gezond en snel recept! Tofu met champignons en sperzieboontjes.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 250 gr (gerookte) tofu
– 2 porties volkoren noedels
– 400 gram sperziebonen
– 125 gram taugé
– 250 gram kastanje champignons
– 2 bosuitjes
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– +/- 1 cm gember
– 1 eetlepel ketjap manis
Maak de sperziebonen schoon, zet ze net iets onder water (met een beetje zeezout) en kook ze 10 minuten. Snijd de tofu in blokjes en de champignons in vieren. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de sesamzaadjes tot ze bruin zijn. Laat deze hierna even afkoelen in een schaaltje. Snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook fijn. Maak ook de gember schoon en hak in fijne stukjes.
Bereid de noedels zoals vermeld op de verpakking.
Verhit olie in een koekenpan of wok en bak hierin de tofu bruin. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Voeg de knoflook, bosui, gember, champignons en taugé toe en bak deze mee. Voeg de ketjap toe en doe hierna de sperzieboontjes erbij. Garneer met de sesamzaadjes en serveer met de noedels! Breng eventueel nog wat verder op smaak met peper en/of zout.
Eet smakelijk!!