20150421_172508(1)

Recept van de maand Augustus:

Deze maand weer een recept met een heel gezond ingrediënt, namelijk Courgette.

De courgette is licht verteerbaar, zit vol met vezels en mineralen en is makkelijk te verwerken in vele gerechten. Bovendien bevat de groente weinig calorieën. Deze afstammeling van de komkommer is dus een echte aanrader.

Biologische volkoren pasta met geroosterde groenten uit de oven voor 2 personen.

250 g kastanjechampignons
3 tomaten
300 g broccoli
1 courgette
1 rode ui
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
150 g biologische volkoren penne
2 eieren
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Snijd de tomaten in stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de courgette in halve plakjes en de rode ui in partjes.

1. Schep de kastanjechampignons in een bakblik om met de broccoli, courgette, ui en tomaat. Breng op smaak met versgemalen peper en Himalaya/ zee zout. Besprenkel de groenten met de azijn en olijfolie. Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de groenten in 25 min. gaar. Schep ze regelmatig om.

2. Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak een eitje in olijf- of kokos olie. Giet de pasta af en schep de groenten met aanhangend vocht erdoor. Verdeel de pasta met de groenten over diepe borden. Strooi er nog wat peper en/of zout over. Leg het gebakken eitje er boven op en garneer evt nog met wat verse basilicum.

Eet smakelijk!  🙂

Facebook