– Recept: Verse zoete aardappel gnocchi

recept juli

Wellicht heb je vandaag wat extra tijd om in de keuken te staan voor dit heerlijke gezonde recept!

Verse zoete aardappel gnocchi met een saus van cherrytomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen:

Gnocchi:
– 250 gr aardappels
– 250 gr zoete aardappels
– 1 ei
– 200 gr tarwebloem
– Himalaya zout
– Versgemalen zwarte peper
– Rucola

Saus:
– 2 rode uien
– 500 gr cherrytomaatjes
– 1 teen knoflook
– 1 el olijfolie
– 25 gr verse basilicum
– Himalaya zout
– Versgemalen zwarte peper

Recept:

Bak alle aardappels in de schil gaar (niet koken!!). Wij hebben ervoor gekozen om beide aardappels te poffen in de oven. Dit doe je door de aardappels goed te wassen en droog te maken met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de aardappels helemaal in in aluminumfolie en leg ze 45 – 60 min in de oven. Prik met een vork of satéprikker in de aardappel om te kijken of hij gaar is. Let op! De zoete aardappel is waarschijnlijk sneller gaar. Check daarom regelmatig hoe het ervoor staat 😉

Schep de aardappels uit de schil en stap ze samen tot een vrijwel gladde puree.

Meng de rest van de ingrediënten door de puree, behalve de rucola. Meng de puree tot een stevig deeg en kneed het 1-2 minuten. Rol het deeg uit tot een worst van 1,5 cm dik en snijd kleine stukjes van 2,5 cm af. Rol ze evt over de acherkant van een vork voor een ribbeltjes patroon. Strooi wat bloem op een bord en leg de gnocchi hierop. Dek ze tussentijds even af tot je helemaal klaar bent.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de tomaatjes, gesneden ui en fijngehakte knoflook op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en stukjes basilicum en bak dit 20 minuten in de oven, of tot de tomaatjes barsten.

Intusssen kun je de gnocchi gaan koken. Zet een grote pan op het vuur en voeg wat zout aan het water toe. Wanneer het water kookt leg je er steeds een aantal gnocchi in (ong. 2 minuten). Wanneer ze gaar zijn komen ze vanzelf bovendrijven! Wanneer je alle gnocchi gekookt hebt leg je wat rucola op een bord en leg je hier de gnocchi op, geserveerd met de saus!

Hmmm eet smakelijk!!!

Share the Post:

Related Posts

Related Posts

Join Our Newsletter

Facebook