We hebben weer iets lekkers voor jullie uitgezocht!
Zelfgemaakte kalkoen burgers met courgette
Ingrediënten voor 2 personen:
– 300 gram kalkoenfilet
– 1 courgette
– 1 speltboterham
– 1 teen knoflook
– 1 rode ui
– Olijfolie
– 3 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
Bereiden:
Was de courgette en snijd er een kwart van af. Rasp het afgesneden gedeelte van de courgette fijn.
Doe dit vervolgens in een stuk keukenpapier en knijp het vocht eruit.
Rooster de speltboterham en maal hem fijn in een keukenmachine, zet de kruimels even weg. Doe de kalkoenfilet in een keukenmachine, voeg een kwart van de rode ui, de helft van de knoflook, 2 eetlepels olijfolie en flink wat peper en zout toe en maal dit goed door elkaar. Schep dit gehakt in een kom, kneed de broodkruimels, nog wat peper en zout en de courgette erdoor en maak 4 burgers.
Verwarm 2 eetlepels kokos- of olijfolie in de pan en bak de burgers om en om in 15 minuten gaar. Je kunt er ook voor kiezen ze in de grilpan te bakken.
Snijd intussen de overige courgette en de overgebleven ui in stukjes.
Bak de groenten in 1 eetlepel kokos- of olijfolie kort in een koekenpan.
Snijd de overgebleven halve teen knoflook fijn en meng samen met flink wat peper en zout door de Griekse yoghurt. Schep de groenten uit de pan en verdeel over 2 borden. Leg hier de burgers op en maak af met de Griekse yoghurt.
Je kunt zelf bepalen wat je qua bijgerecht wil serveren. Kies bijvoorbeeld voor couscous, krieltjes uit de oven of een gepofte aardappel! Ook kun je natuurlijk wat extra groente toevoegen, zoals paprika en/of champignons.
Eet smakelijk!