Recept van de maand
Zoete aardappel curry
Ingrediënten voor 4 – 6 personen
600 gr zoete aardappelen
200 gr kikkererwten (uitgelekt uit blik)
400 gr tomatenblokjes
200 gr verse spinazie
400 ml kokosmelk
0,5 rode peper (of meer als je van pittig houdt)
2 teentjes knoflook
1 ui
verse gember, ter grootte van je duim
2 tl garam massala kruidenmix
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie
Rijst
Naanbrood
Recept:
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd deze net als de geschilde gember fijn. Bak dit even in een grote pan in wat olijfolie.
Voeg de komijn en de garam massala kruiden toe en bak dit kort mee.
Doe nu de zoete aardappel, de tomatenblokjes en de kokosmelk er bij. Laat de zoete aardappelcurry op een zacht vuur ongeveer 15 – 20 minuten garen.
Voeg nu steeds kleine beetjes spinazie toe en doe de kikkererwten erbij. Meng goed door elkaar en laat nog eventjes doorgaren
Breng de zoete aardappel curry op smaak met peper en zout.
Serveer met rijst en/of naanbrood, eet smakelijk!