water-afvallenEen toenemend aantal mensen hebben weleens bedenkingen over de moderne medische wetenschap, en de daarbij horende geneesmiddelen industrie. Regelmatig weten de moderne artsen niet daadwerkelijk hoe iemand nu ziek is geworden, de symptomen kunnen ze wel bestrijden met medicijnen, maar de oorzaak blijft. Zodra er gestopt wordt met de medicatie, komen de symptomen vaak weer terug. Dit belangrijke punt heeft Dr Batmanghelidj altijd bezig gehouden.

Dr. Batmanghelidj is tijdens de Islamitische revolutie in 1979 gevangen gezet. De erbarmelijke omstandigheden daar in de Iraanse gevangenis, zorgde ervoor dat er veel mensen ziek werden, en mensen die ziek waren, nog zieker werden. Er waren geen medicijnen, alleen water en slecht eten. Tijdens deze periode is Dr. Batman (verkort J) gaan ontdekken hoe belangrijk water voor een mens is. Er was bijv. ‘n man die vóór de gevangenis periode, altijd medicijnen gebruikte tegen maag klachten. Nu had hij die medicijnen niet, en had dus enorme maagpijn. Dr. Batman had alleen water, en gaf de man een glas water, de man werd binnen enkele minuten pijnvrij! Later bleek de man pijnvrij te blijven, wanneer hij elke 3 uur 2 glazen water dronk. Dit zette Dr. Batman aan het denken. Tijdens zijn jarenlange opsluiting heeft Dr. Batman duizenden gevangen geholpen met zijn water “therapie” Mensen met chronische rugklachten, jicht, reuma, hoofdpijn, migraine, huidziekten, etc., etc. Dit was de start van 25 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de genezende kracht van water.

Tijdens zijn jarenlange opleiding tot arts is er nooit een woord gerept over de genezende kracht van ordinair water! (opleiding tot arts noemen we dan ook, medicijnen studie!!) Dr. Batman kwam erachter, na wetenschappelijk fysiologisch onderzoek, dat chronische onbewuste uitdroging van het lichaam, grote problemen op termijn gaan opleveren. Het lichaam bestaat voor zo’n 70 tot 80% uit water, onze biljoenen lichaamscellen, moeten om optimaal te functioneren, gevuld zijn met voldoende water. Wanneer er ergens een te kort ontstaat, gaat het lichaam daar op reageren, en geeft bepaalde lichaamsdelen minder vocht om andere delen (die het op dat moment harder nodig hebben) meer vocht. Daardoor krijgt de ene persoon rug klachten, de ander, hoofdpijn, etc.

In de moderne maatschappij hebben we allerlei frisdranken, thee, sapjes, etc. Al deze drankjes zorgen ervoor dat we minder water gaan drinken, terwijl we eigenlijk alleen water nodig hebben! We kunnen weken zonder eten maar, 3 dagen zonder water, en we krijgen allerlei uitval verschijnselen! Naarmate we ouder worden, raken we ons natuurlijke dorst signaal kwijt, en verwarren het soms met trek in iets zoets of hartigs. Vraag maar aan mensen om je heen, vooral ouderen, hoeveel water (water, geen andere drankjes) ze drinken. Het antwoord zal praktisch altijd uitwijzen dat ca. 90% te weinig water drinkt! Een droge tong is geen signaal voor dorst, een gezond mens dient onder normale omstandigheden ca. 2 ½ liter water per dag te drinken (afhankelijk van het lichaamsgewicht*) bij intensief sporten, zwaar lichamelijk werk natuurlijk meer. Dit water is nodig om alle lichaamscellen gevuld te houden, zodat het lichaam optimaal kan functioneren. Bloed bestaat voor 98% uit water!! Wat zal er gebeuren wanneer je te weinig water drinkt, het bloed wordt dikker, en stroomt moeilijker door de aderen, met klonteringen tot gevolg. De hersenen bestaan voor 85% uit water, drijven in een water zout oplossing, daardoor zijn hersenen uiterst gevoelig voor uitdroging!

De moderne geneeskunde weet nog maar zo’n 10% over hoe het lichaam functioneert en scheikundig in elkaar zit. Dr. Batman is na ca. 25 jaar intensief onderzoek erachter gekomen dat een te kort aan water (uitdroging, kijk maar naar een vrucht) de celstructuur van een mens veranderd. Afhankelijk van het gebied waar er de meeste uitdroging is, gaan de cellen verschrompelen, waardoor de functies van de cel worden aangetast. Deze aantasting van het gebied geeft signalen, tot op heden werd er niet begrepen dat die signalen een sein waren dat dit gebied uitgedroogd raakte. Er werd (wordt) een medicijn gegeven om dat signaal, gebied te behandelen. Maar de oorzaak, uitdroging, wordt niet behandeld.

Volgens Dr. Batman zijn de volgende signalen symptomen van uitdroging, die nog redelijk makkelijk gecorrigeerd kunnen worden: Astma, Allergieën, Hoge bloeddruk, Verstopping, Ouderdomsdiabetes, en Auto-immuunziekten (moeilijker te behandelen) Wanneer je niet elke dag voldoende water drinkt, en je ziet niet de betekenis van pijn, kortademigheid, en allergieën als signalen van uitdroging, ben je jezelf aan het ziek maken.

Dit boek hebben we een paar jaar geleden gelezen, en sindsdien zorgen we ervoor dat we zelf in ieder geval elke dag voldoende water drinken. En met ons nog vele andere mensen, die er nooit bij stil hebben gestaan hoe belangrijk water voor een mens eigenlijk is. In het boek staan ook levensverhalen van mensen die zwaar ziek waren, maar door Dr. Batman weer helemaal herstelden. O.a. Een man die al jaren in een rolstoel zat en door verkeerde diagnoses steeds zieker werd, deze man kon uiteindelijk weer lopen, en drinkt nu vele liters water per dag. Het lichaam kan zichzelf herstellen, maar heeft wel de juiste middelen nodig, en de belangrijkste is gewoon simpel water!

Dr. Batmanghelidj heeft tijdens zijn loopbaan heel veel weerstand gehad van “collega’s” en de grote medicijnen industrie (miljarden business) Waarschijnlijk omdat de oplossing voor heel veel problemen eigenlijk te simpel is, in hun beleving. Maar Dr. Batman heeft ook heel veel aanhangers, waaronder ook veel medici!

In het begin moet je het water drinken opbouwen, en daarbij wat zeezout of bergzout gebruiken, waarom dit soort zout, omdat het essentiële mineralen bevat. Een theelepeltje mineraal zout per dag over je eten is voldoende. Ga meer dan 2 ½ liter water drinken om alle cellen goed gevuld te houden!!

Gym Fitness Poeldijk

*Water behoefte onder normale omstandigheden : lichaamsgewicht X 0,30

Voorbeeld: 80kg X 0,30 = 2,4 liter per dag.

*Bron: Water het goedkoopste medicijn. Dr. Batmanghelidj

Facebook