Tijdens de herfstperiode zie je ze in de winkels verschijnen: Pompoenen. Wij hebben een lekker risotto gerecht voor jullie, samen met een vegetarische pompoenschotel.

Leuk om bijvoorbeeld vanavond tijdens Halloween te serveren!

Risotto met paddenstoelen:

  • 1 ui
  • 300 gr risotto (arborio rijst)
  • 2 biologische kruidenbouillonblokjes
  • +/- 200 gr gemengde paddenstoelen
  • roomboter
  • +/- 100 gr Parmezaanse kaas

Snipper de ui en fruit deze in een flinke pan met een scheut olijfolie. Zodra de ui wat glazig wordt voeg je de droge rijst hier aan toe en roer je dit ongeveer 3 minuten door elkaar. Blijf voortdurend roeren. Los intussen 2 bouillonblokjes op in 1 liter kokend water. Wanneer de blokjes zijn opgelost voeg je de paddenstoelen in stukjes toe aan de bouillon.
Blijf continue roeren in de rijst. Voeg nu om de minuut met een grote lepel wat bouillon toe, doe dit tot de bouillon helemaal op is. Dit duurt ca. 15 á 20 minuten. Wanneer alle bouillon is opgenomen breng je het geheel op smaak met wat peper en zout. Roer hier wat roomboter en Parmezaanse kaas doorheen. Doe de deksel op de pan en laat nog even 3 minuutjes staan. Garneer met de rest van de kaas.

Vegetarische Pompoen Ovenschotel:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een ovenschaal en bedenk de bodem met olijfolie. Kook de pompoen eerst ong. 10 minuutjes zodat je hem makkelijker kunt schillen en snijden. Laat hem een beetje afkoelen. Snijd de pompoen, verschillende paprika’s, rode uien en champignons in grove stukken en doe deze in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Doe hier wat peentjes overheen en wat verse takjes rozemarijn. Zet 35 minuten in de oven en doe er wat olijfolie overheen zodra hij klaar is.

Smullen maar!!

 

Facebook