Dit gezonde recept is makkelijk en een feestje op tafel! Je kunt deze gezonde pizza’s met elk gewenst ingrediënt beleggen (maar ook de toppings moeten natuurlijk wel een beetje gezond zijn ;-)) ! Ook kun je natuurlijk verschillende maten pizzabodems maken!
Voor 2 pizzabodems van +/- 20cm doorsnede neem je:
- 1 Grote zoete aardappel (ong. 300 gram)
- 100 Gram havermout
- 1 ei
- Olijfolie
- Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Rasp de zoete aardappel fijn en doe in een grote kom. Meng de 100 gram havermout hier doorheen, samen met het ei, een beetje olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout.
Leg bakpapier op een bakplaat en maak 2 mooie ronde vormen van het zoete aardappel mengsel. Maak ze niet te dik want hierdoor worden ze wat moeilijker gaar. Bak de bodems 25 minuten in de oven. Hierna kun je de pizza’s gaan beleggen! Haal de bodems uit de oven en draai ze op de bakplaat om. Beleg de pizza met bijvoorbeeld:
- Huttenkäse
- Cherrytomaatjes
- Pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- (zongedroogde) Tomaatjes
- Pijnboompitjes
Schuif de pizza’s weer de oven in en bak nog ongeveer 7 á 8 minuten. Wanneer ze klaar zijn doe je er nog lekker wat peper, zout, rucola en een scheutje olijfolie op.
Eet smakelijk!!