Hmm.. Heerlijk nieuw recept voor de maand februari!
Cavatelli (of Orecchiette) con cime di rape.
Verse pasta (bijvoorbeeld schelpjes vorm) met soort raapstelen/
Een oud (antico) Zuid-Italiaans recept! De olijfolie uit de Puglia streek is hierbij belangrijk en heerlijk! Te koop bij Gym Fitness ( Bijdrage voor het goede doel! 😉 )
– Groente / uien / tomaat / olijfolie / zout / potje ansjovis (olie uit laten lekken). Voor de tonijnliefhebber kun je ook tonijn in het gerecht verwerken i.p.v. ansjovis.
– Groente wassen en koken met een beetje zout. De verse pasta circa 5 minuten mee koken.
– In de olijfolie de uien bakken
– Tomaat in kleine stukjes bakken en later de ansjovis in kleine stukjes meebakken.
– Groente en pasta met een spatel uit de pan scheppen, even uit laten lekken en in de pan bij de tomaat etc. doen.
Heerlijk Italiaans brood erbij, tomaat en venkelsalade met onze heerlijke olijfolie, balsamico en een beetje zout.
Eet smakelijk!!