Pasen staat weer voor de deur! Deze maand niet 1 recept maar een aantal lekkere hapjes/gerechten om tijdens de paasbrunch of het paasdiner op tafel te zetten π
Van links naar rechts:
- Bladerdeeg hapjes met biologische groene en rode pesto, mozzarella en geraspte kaas.
- Maak een salade met alles dat je lekker vindt, bijv: met tomaat, komkommer, tonijn, pasta, pijnboompitjes, peterselie, en natuurlijk 3 a 4 gekookte eieren, olijfolie, peper en zeezout!
- Verse jus d’orange met versierde gekookte eitjes π
- Zelfgemaakte asperge soep. Met de soep kun je natuurlijk variΓ«ren met een groente die jou lekker lijkt π
- Slaatje, maak het zo gezond mogelijk met verse groenten en bijvoorbeeld zelfgemaakte mayonaise!
- Bananen kokos cake. Heerlijk ook voor tijdens de lunch :-)200 Gram amandelmeel
4 Bananen
80 Gram geraspte kokos
100 Gram gemengde noten, ongezouten
1 Theelepel kaneel
3 Eieren
60 Gram kokosolie
1 Theelepel bakpoeder
Snufje zout
Kokosolie voor het invetten van je bakblik
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder, geraspte kokos en het zout in een kom
– Hak de noten grof met een keukenmes en roer deze er ook doorheen
– Smelt de kokosolie in de magnetron of in een pannetje en kluts in een andere schaal met de eieren tot een glad mengsel
– Schenk dit bij de mix en meng goed
– Schil de bananen, snij in plakjes en schep voorzichtig door de mix, daarna even voorzichtig kneden tot een deeg
– Vet een bakblik in en schep het deeg erin, verdeel goed
– Zet de cake in de oven voor 40 – 50 minuten en controleer tussendoor even
Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op op een snijplank of bord.
- Verse fruitspiesjes. Staat heel gezellig op tafel π
- Bak zelf een lekker brood vol met noten en zaden. Veel recepten op internet te vinden π
- Kaas, nootjes & gedroogd fruit. Paprika gebakken in kokosolie. In de schaal beetje zeezout erover & olijfolie! π
Veel plezier met maken!! π