Courgette ravioli
Recept voor 4 personen
- 2 eetlepels Olijfolie extra vergine (plus een beetje extra)
- Verse basilicum
- 750 gr cherrytomaten
- 6 takjes verse tijm
- 125ml groente bouillon
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel ahornsiroop
- Zeezout en grof gemalen zwarte peper
- 360 gr verse ricotta
- 40 r geraspte Parmezaanse kaas (plus een beetje extra)
- 150 gr zachte geitenkaas
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 6 courgettes, in lange dunne plakken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak voor de tomatensaus een klein sneetje in elke tomaat. Knijp de zaadjes eruit en gooi de zaadjes weg. Doe de tomaten in een grote ovenschaal met 2 el olijfolie, tijm, bouillon, azijn, ahornsiroop, zout en peper en zet 20 min in de oven, of tot ze zacht zijn.
Meng voor de ravioli’s de ricotta, Parmezaan, geitenkaas, bieslook, peper en zout in een kom. Leg 4 plakken courgette op een snijplank en laat ze in het midden overlappen (stervorm). Schep een volle eetlepel van het kaasmengsel in het midden en vouw de plakken over de vulling tot een dicht pakketje. Keer de ravioli zodat de uiteinden van de courgetteplakken aan de onderkant zitten. Doe hetzelfde met de rest van de kaasvulling en courgetteplakken.
Leg de courgette ravioli’s op de hete tomatensaus. Bestrijk met olijfolie en zet 20 min in de oven of tot ze aan de randjes lichtbruin zijn. Strooi er wat extra Parmezaan en basilicumblaadjes overheen en serveer!