Recept van de maand

November

Gevulde flespompoen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 flespompoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 175 gram verse spinazie
  • 225 gram roomkaas
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Optioneel: vegetarische speckjes of vegan bacon
  • 1 eetlepel olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden. Snij de flespompoen in de lengte doormidden. Verwijder
met een lepel de pitten en draden. Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de binnenkanten helemaal met de 2 lepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Leg ze vervolgens met de binnenkanten naar beneden op de plaat en rooster 40 min in de oven.

In de tussentijd verwarm je de spinazie in een wok of koekenpan met olijfolie tot deze geslonken is. Giet overig vocht af. Voeg de roomkaas toe en roer tot deze helemaal zacht is. Voeg hierna de Parmezaanse kaas toe en roer alles door elkaar. Ook de vegetarische speckjes of vegan bacon kan erbij.

Wanneer de pompoen klaar is haal je deze uit de oven. Hol hem wat verder uit maar laat een rand van ongeveer 1 cm zitten. Vul de pompoen vervolgens met het mengsel en zet nog 15 minuten terug in de oven. Eet smakelijk!

 

Facebook