– Recept: Gezonde hartige taart met glutenvrije bodem

Recept van de maand juli

Gezonde hartige taart met glutenvrije bodem

Ingrediënten voor 3 á 4 personen:

  • 35 gr havermeel (of fijngemalen havermout)
  • 20 gr ongezouten roomboter
  • Snufje zout
  • Blikje van 400 gr kikkererwten
  • 3 eetlepels water
  • 400 gr spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 4 eieren
  • Oregano
  • Paprika poeder
  • 100 ml melk
  • 100 gr geitenkaas of mozzarella

Maak eerst de bodem, deze moet een half uur opstijven in de koelkast. Smelt de boter in een pannetje of magnetron. Doe de havermeel, kikkererwten (even uit laten lekken), gesmolten boter, 3 eetlepels water en een snuf zout in een keukenmachine en hak fijn tot er een deeg ontstaat. Doe dit deeg in een ingevette quichevorm van +/- 24 cm. Druk goed aan zodat er een stevige, egale bodem ontstaat. Druk het deeg ook goed tegen de randen aan. Prik er vervolgens gaatjes in en zet 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 gr. Wanneer de bodem een half uur in de koelkast heeft gestaan, bak je hem 30 minuten in de oven. Controleer of hij niet gaat aanbranden, dan haal je hem er uiteraard iets eerder uit.

Maak intussen de vulling. Hak de knoflook fijn en bak even kort in de olijfolie. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe tot dat deze helemaal geslonken is. Snijd 8 zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze op het laatst toe, bak nog even mee. Doe alles in een vergiet en laat goed uitlekken.

Meng in een kom de 4 eieren, melk, snuf oregano en paprika poeder. Snijd ¾ van de geitenkaas of mozzarella en voeg dit ook toe aan het ei mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Na 30 minuten haal je de bodem uit de oven. Vul deze eerst met de spinazie, vervolgens giet je het eimengsel hier overheen. Maak nog af met de resterende geitenkaas of mozzarella en zet de hartige taart nog 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

Share the Post:

Related Posts

Related Posts

Join Our Newsletter