R E C E P T | V A N | D E | M A A N D
Tofu met rijst, broccoli en champignons
Deze maand promoten we een recept van onze voedingsapp Vytal. Vytal staat vol met meer dan 1500 recepten voor zowel ontbijt, tussendoortjes, lunch en diner! Wil je Vytal gaan gebruiken? De 4 wekelijkse kosten hiervoor zijn:
• €7,50 i.c.m. voordelig fitness abonnement
• €5,00 i.c.m. onbeperkt abonnement
• €5,00 i.c.m. resultaten abonnement
Wanneer je jezelf aanmeldt op je verjaardag mag je als kadootje 12 weken vrij gebruik maken van de Vytal App!
Ingrediënten voor 2 á 3 personen:
– 200 gram zilvervliesrijst
– 250 gram biologische tofu
– 350 gram kastanje champignons
– 750 gram broccoli
– 2,5 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel olijfolie
– 2,5 theelepel sesamzaadjes
– 1 á 2 teentje knoflook (naar smaak)
Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. Leg tussen keukenpapier met bijvoorbeeld een dik boek erop en laat goed uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak een marinade van de sojasaus en knoflook. Snijd de tofu in blokjes en schep door de marinade. Zet even apart.
Maak de champignons schoon en snijd in partjes. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 4 tot 5 minuten beetgaar.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 7 minuten. Verhit de resterende olijfolie in een andere pan en bak de tofu 5 minuten.
Serveer alles samen en garneer met de sesamzaadjes. Breng evt op smaak met peper en/of zout.
Eet smakelijk!