Recept van de maand
Happy Halloween!
1.Heerlijk Spannende Halloweensoep!
Ingrediënten:
– 1 liter water
– 2 blokjes biologische groente bouillon
– zwarte peper
– gemixte groente (bijv. pompoen, paprika, tomaat, wortel, ui)
– 2 blikjes zwarte bonen
– verse kruiden naar keuze
– plukje zwarte spaghetti
Recept:
Zet een grote pan met 1 liter water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat deze oplossen in het water. Doe hier flink wat zwarte peper bij. Snijd intussen de groente en voeg deze, samen met een blikje zwarte bonen aan de pan toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Vervolgens maak je alles fijn met de blender. Voeg een theelepel kruiden toe en roer goed door. Als laatste voeg je nog een blikje zwarte bonen toe, samen met een plukje zwarte spaghetti, in stukjes!
Heerrrlijk…eet smakelijk!!! 😋👻🎃
2.Hartige Halloween taart
Ingrediënten:
– ½ oranje pompoen, of pompoenblokjes
– 200 gr bladspinazie
– pakje bladerdeeg
– 2 rode uien
– 3 teentjes knoflook
– 4 eieren
– 100 ml plantaardig room
– 100 gr geraspte oude kaas
– 1/2 tl cayennepeper
– 1 tl paprikapoeder
– 1/2 tl komijn
– Himalaya zout
– 2 el havermout
– Pijnboompitten
– olie of boter om in te vetten
– beetje olie om te bakken
Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in met wat olie of boter. Haal de velletjes balderdeeg uit de verpakking en laat deze ontdooien. Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook.
Snij de pompoen in parten van ongeveer 1 cm. Verwijder de pitten en snij er dan blokjes van. Doe de blokjes pompoen in het kokende water en kook ongeveer 10 minuten. Giet af en laat een beetje afkoelen.
Schil de ui en knoflook. Snipper de ui en bak deze in de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de spinazie toe. Bak even kort mee tot de blaadjes iets zijn geslonken. Voeg de blokjes pompoen toe en doe hier de cayennepeper, paprikapoeder, komijn en een snuf zout bij.
Bekleed de quichevorm met een gedeelte van de bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over het bladerdeeg.
Kluts de eieren en meng deze met de room. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe en roer nog een keer goed door!
Schep de pompoen met spinazie op het bladerdeeg en spreid uit over de vorm. Druk eventueel met een vork iets aan, zodat de groenten niet te veel boven de rand uit komen.
Schenk het ei-room-mengsel over de groenten. Strooi de rest van de kaas hier overheen. Bedek de quiche nu met de rest van het bladerdeeg en decoreer hem met de pijnboompitten. Maak bijvoorbeeld een spinnenweb of een griezelig gezicht van extra bladerdeeg
Zet de quiche met pompoen, spinazie en oude kaas voor 40 minuten in de oven. Serveer warm!
3.Griezelig lekkere gezonde koekjes
Ingrediënten:
– 100 gram amandelmeel (roggemeel)
– 150 gr gezouten pure pindakaas
– 2 theelepels vloeibare bio honing (of stevia)
– 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
– 2 eetlepels lijnzaad (of chiazaad)
– 2 theelepels zuiveringszout
– 2 stokjes vanille
– +/- 80 gr pure bio hagelslag
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel (verse) gemberrasp
– c.a. 1 kopje water
– 2 eetlepels kokosrasp
– evt wat rozijnen
Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten in een kom. Maak vervolgens kleine bolletjes en leg ze op de bakplaat. Bak in 10 a 15 minuten gaar!