We hebben weer een lekker recept voor jullie!
Makkelijke Marokkaanse courgette soep voor 4 personen (voorgerecht):
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 500 ml biologische groente bouillon
– 1 ruime theelepel ras el hanout
– 50 ml kokosroom
– peper en zout naar smaak
Maak de ui schoon en snij in kleine stukjes. Bak deze glazig in (kokos)olie. Wanneer de ui wat glaziger is voeg je de ras el hanout kruiden toe. Bak dit ongeveer 2 minuutjes mee. Bak de in stukjes gesneden courgette mee met de ui. Schenk de bouillon over de groente en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt draai je het vuur lager en laat je het 10 minuten doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de inhoud met de staafmixer tot een lekker soepje. Meng de kokosroom erdoor, breng eventueel op smaak met wat peper en zout en serveer direct.
Hoofdgerecht: Gevulde zoete aardappel (4 halve):
2 grote zoete aardappels
halve paprika
2 bosuitjes
2 eieren
verse dille
peper en zout
chilipoeder
knoflookpoeder
handje ongezouten cashewnoten
(te variëren met vis, bijv. zalm)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg ervoor dat je de aardappels goed wast van tevoren. Je hoeft ze niet te schillen, slechte plekjes kun je wel wegsnijden. Maak de aardappels goed droog, smeer er een beetje olie op en leg ze ongeveer 45 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Dit kun je testen door er met een vork in te prikken. Gaat dit gemakkelijk? Dan zijn ze gaar!
Terwijl je wacht kun je de paprika en bosuitjes in kleine stukjes snijden. Bak ze een paar minuutjes in wat (kokos)olie.
Haal de aardappels uit de oven en snij ze doormidden. Schep het binnenste gedeelte eruit en probeer de schil zo goed mogelijk heel te laten! Je hebt ongeveer iets meer dan de helft van de uitgeschepte aardappel nodig.
Prak de aardappel grof en meng hier de paprika, ui, cashewnootjes en een paar takjes geknipte dille door. Breng dit op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en chilipoeder. Schep de vulling in de uitgeholde aardappel schillen en probeer een klein kuiltje vrij te houden. Kluts de eieren in een schaaltje en giet deze vervolgens over de aardappels (in het kuiltje). Leg de helften op een bakplaat en doe ze nog 15 minuutjes in de oven. Je kunt eventueel ook nog wat vis door de vulling heen doen. Bak dan bijvoorbeeld wat zalm en doet dit door je vulling heen. Serveer er wat witte rijst of couscous bij!
Eet smakelijk