– Recept: Paddenstoelen risotto uit de oven

Recept mei

Paddenstoelen risotto uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetlepels olijfolie
400 gram kastanje champignons of portobello champignons
bakje vegetarische speckjes (vegetarische slager)
1 grote rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook
350 gram risotto rijst
1 liter biologische groentebouillon
2 eetlepels fijngesneden verse bladpeterselie
peper en zout
85 gram Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bouillon klaar zoals vermeld staat op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de champignons zo’n 3 minuten tot ze een beetje verkleuren. Doe ze vervolgens op een bord. Bak in diezelfde pan de speckjes knapperig en schep ze bij de champignons.

Verhit de overige 2 eetlepels in een grote normale pan en bak hierin de ui ongeveer 2 minuutjes. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog een minuutje door. Zet het vuur wat lager en doe de rijst bij de ui en knoflook in de pan. Blijf goed roeren, ongeveer 3 minuten. Roer langzaam de hele pan hete bouillon door de rijst (let op, het vocht hoeft niet volledig opgenomen te worden, je giet alle bouillon rustig bij de rijst). Voeg de champignons, speckjes en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe de inhoud in een grote ovenschaal.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven. Haal hem uit de oven en schep de kaas erdoor. Zet vervolgens nog 15 minuutjes terug in de oven. Serveer met wat extra kaas.

Eet smakelijk!

 

Share the Post:

Related Posts

Related Posts

Join Our Newsletter

Facebook