Het Paasweekend staat weer voor de deur! Hier wat lekkere en gezonde recepten ter inspiratie voor de Paasbrunch en/of het Paasdiner:

  1. Krokante Kipkoekjes

Ingrediënten 8 stuks:

  • 200 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 zure appel
  • 100 gr oude (komijne)kaas
  • 50 gr walnoten
  • 25 gr boter
  • 50 gr rozijnen
  • 1 eetlepel honing
  • 8 velletjes ontdooid fillodeeg
  • Zout en peper
  • Olijf- of kokosolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Snijd de kaas in blokjes van ca ½ cm. Hak de noten grof.
Verhit olijf- of kokosolie en bak de stukje kip lichtbruin. Voeg de ui en appel toe en bak ca. 3 min mee. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat het mengsel iets afkoelen. Meng vervolgens de rozijnen, walnoot, kaas en honing erdoor.
Vouw de velletjes fillodeeg in de lengtedubbel en schep midden op elk velletje 1/8 deel van het kipmengsel. Vouw het deeg stevig om de kipvulling heen en plak de randen vast met wat water. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en dek ze even af met plastic folie.
Smelt 25 gr boter en bestrijk hiermee de pakketjes. Bak de kipkoekjes in het midden van de oven om ca 15 min goudbruin en krokant.

  1. Soep van zoete punt paprika en cashewnoten

Ingrediënten 4 personen:

  • 2 rode uien
  • 2tenenknoflook
  • 4rode punt paprika’s
  • olijfolie
  • 1theelepelzeezout
  • 150gr ongezouten cashewnoten
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1liter bio groentebouillon
  • kokosmelk, voor de garnering

Snijd de uien en de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes en de tomaten in blokjes.

Doe de olijfolie in een grote pan en zet deze op matig vuur. Wanneer de olie heet is voeg je de ui en de knoflook toe en bak je dit 4 minuten. Voeg de paprika en het zout erbij en bak alles nog 5 minuten, roer goed door. Voeg de cashewnoten, de tomatenblokjes en de bouillon erbij en zet het vuur hoog. Breng het aan de kook en laat 15 minuten prutte­len. Neem de pan van het vuur en pureer de ingrediënten met een staafmixer.

Doe de soep in de kommen en voeg ter garnering wat kokosmelk toe.

  1. Verse Jus D ’Orange

Verse Jus D’ Orange kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de Pasen!

  1. Visschotel met ketjap en koriander

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 3 eetlepels (walnoten)olie
  • ½ eetlepel vers geraspte gember
  • 1 ½ eetlepel ketjap manis
  • 400 gr schelvis of kabeljauwfilet
  • 1 ½ dl plantaardige room (bijv. alpro soya)
  • Zout en peper
  • Kokosolie om in te vetten
  • 1 eetlepel gesnipperde koriander

Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de citroen onder heet water schoon. Rasp de helft van de schil eraf en pers de citroen uit. Maak een sausje van 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olie, gember en ketjap. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Bestrijk de visfilets rondom met het ketjap sausje en laat de smaken zo’n 15 minuten intrekken.
Vet een ovenschaal in en leg de vis erin. Bak de vis 8 minuten in het midden van de oven.
Roer intussen de room met citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar. Schenk het roommengsel over de vis en bak de vis in nog ca. 5 min gaar. Strooi de koriander over de vis.

Lekker met bijvoorbeeld gele rijst!

  1. Groente met ei uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 aubergine
  • Bakje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 300 gram verse spinazie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 60 gram mozzarella
  • 4 eieren
  • zeezout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook fijn, de aubergine en tomaten in blokjes en de champignons in grove stukken. Bak de aubergine en knoflook ong. 10 minuten in een grote (wok)pan in een flinke scheut olijfolie. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Voeg hierna de grof gesneden champignons toe. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat dit langzaam slinken.

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en schep hier de spinazie, knoflook, champignons en aubergine in. Voeg hier de tomatenblokjes en kaas aan toe.
Breek de eieren boven de schaal, probeer de dooiers heel te laten.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.
Lekker met bijvoorbeeld rijst of een gepofte aardappel!

  1. Paaseitjes!

Paaseitje zijn natuurlijk niet weg te denken. Heb je een olijvenschaaltje? Zet deze dan ter decoratie op tafel met wat paaseitjes erin!!

Fijne Pasen allemaal!

Facebook