Recept van de maand
Quinoa met kikkererwten, zoete aardappel en spinazie
Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gr quinoa
– 400 gram kikkererwten uit blik
– 400 gram zoete aardappel in blokjes
– 4 el olijfolie
– 100 gram babyspinazie
– 3 tl garam masala kruiden
– ½ rode peper
– 170 gr Griekse yoghurt
– 8 gram verse munt
Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Spoel ze af onder koud stromend water. Leg ze op een schone theedoek en dep goed droog.
Doe de zoete aardappelblokjes, kikkererwten, garam masala en 2 eetlepels olijfolie in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 minuten in de oven. Schep na 10 minuten even goed om.
Bereid intussen de quinoa zoals vermeld op de verpakking. Wanneer deze klaar is meng je de spinazie en de overige olijfolie hier doorheen.
Snijd de muntblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de halve peper en snijd deze ook heel fijn. Meng de munt en peper door de Griekse yoghurt.
Verdeel de quinoa met spinazie over 4 kommen, doe hier de geroosterde kikkererwten en zoete aardappelblokjes op.
Maak af met de yoghurtsaus.
Eet smakelijk!