Recept: Turkse maaltijdsoep

IMG-20150411-WA0003

Turkse maaltijdsoep

Het is weer tijd voor een gezond en lekker recept! Hier volgt het boodschappenlijstje voor een overheerlijke Turkse maaltijdsoep voor c.a. 4 personen:

Benodigdheden (bij voorkeur biologisch):

Ca. 500 gram gesneden prei
3 paprika’s in stukjes gesneden (3 kleuren ;-))
Ca. 3 á 4 aardappelen ter grote van een ei
Ca. 500 gram mager rundvlees
140 gram tomatenpuree
Ca. 1 á 2 theelepels cayennepeper
(Himalaya zout naar smaak toevoegen)
2 á 3 bouillonblokjes

Recept:

Eerst alles snijden, aardappel en paprika in blokjes, vlees in kleine reepjes.

Doe een laagje olijfolie in de pan op matig vuur. Doe de cayennepeper erdoor en roer hier vervolgens de prei, blokjes paprika, het vlees en de aardappel doorheen. De bouillon verkruimel je boven de pan en roer je er ook doorheen.

Vervolgens de tomatenpuree erdoor en steeds wat water toevoegen totdat de soep op de gewenste dikte is (later kun je ook nog wat water toevoegen als je de soep te dik vindt). De pan op een laag vuur laten sudderen met de deksel erop. Opdienen met bijvoorbeeld Turks brood of bio stokbrood. (Zout naar smaak toevoegen).

Laten jullie weten wat je ervan vond?

Eet smakelijk!!

Share the Post:

Related Posts

Related Posts

Join Our Newsletter

Facebook