Volkoren spaghetti met oven gegrilde paprika

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

– 200gr volkoren spaghetti
– vegetarische gehaktballetjes
– 2 gele paprika’s
– 2 rode paprika’s
– 2 groene paprika’s
– 2 rode uien
– 400gr gepelde tomaten
– 1 of 2 teentjes knoflook (naar smaak)
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– peper en zout
– olijfolie
– Parmezaanse kaas

Bij voorkeur alles biologisch

Recept:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in flinke, grove stukken. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de paprika 40 minuten in de oven.

Snij de rode uien grof en hak de knoflook fijn. Verwarm 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de ui en knoflook in de pan en voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg de vegetarische balletjes hierbij en laat nog even meebakken, zo’n 3 minuten. Doe de gepelde tomaten erbij, snij ze wat kleiner en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus rustig pruttelen op laag tot middelhoog vuur.

Zet een grote pan met water op en voeg hier wat zout aan toe. Wanneer de paprika’s nog zo’n 15 minuten in de oven moeten, kun je de spaghetti gaan koken (volgens aanwijzingen op de verpakking).
Wanneer de paprika’s en de spaghetti klaar zijn kun je alles samen voegen. Doe de saus, paprika’s en spaghetti in een grote kom en roer goed door elkaar.

Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een frisse salade.

Eet smakelijk!

Blog

Eerder verschenen recepten
– Recept: Poké Bowl met zalm

– Recept: Poké Bowl met zalm

Recept van de maand R E C E P T   Recept van de maand april:   Poké Bowl met zalm   Ingrediënten voor 4 personen:   - 150 gr jasmijnrijst - 300 gr verse zalm zonder huid - 1 avocado - 100 gr geraspte wortel - 100 gr zeewier (wakame) - ½ komkommer - 1 lente ui - 2...

Lees meer
– Recept: Pasen 2021

– Recept: Pasen 2021

Nog even en dan is het alweer Pasen! We hebben weer wat leuke recepten voor jullie uitgezocht!   1. Tortilla wrap taart   Ingrediënten voor 4 personen:   - 300 gr doperwten - 125 gr verse pesto - 20 gr munt - 200 gr feta - Zout en peper - 1 courgette -...

Lees meer
-Recept: Kabeljauw gestoofd in kokosmelk met sperziebonen

-Recept: Kabeljauw gestoofd in kokosmelk met sperziebonen

Recept van de maand Het nieuwe recept vind je terug in onze Vytal App. Sinds kort kunnen jullie gebruik maken van Vytal. Een voedingsapp die je helpt om meer inzicht te krijgen in je dagelijkse voedingsinname. Dit in combinatie met leuke tips en meer dan 1000...

Lees meer
– Recept: Kerstmenu 2020

– Recept: Kerstmenu 2020

Kerst menu 2020 Dit jaar zullen we Kerst waarschijnlijk anders vieren dan andere jaren. We hebben weer een aantal lekkere recepten uitgekozen. Wellicht een leuke aanvulling voor het kerstmenu! Koude wortelsalade (bijgerecht) Ingrediënten: 1 kg wortels 3 el olijfolie +...

Lees meer
– Recept: Noodles met groente

– Recept: Noodles met groente

Recept van de maand November Noodles met groente Ingrediënten voor 4 pers: - +/- 250 gr Konjac Noodles(goed afspoelen) of Udon Noodles- Rul gehackt Vegetarische Slager- 2 Rode paprika’s- 500 gr broccoli- 2 teentjes knoflook- 4 cm verse gember- 2 eetlepels sesam olie-...

Lees meer
– Recept: Happy Halloween

– Recept: Happy Halloween

Recept van de maand   Happy Halloween! 1.Heerlijk Spannende Halloweensoep! Ingrediënten: - 1 liter water- 2 blokjes biologische groente bouillon- zwarte peper- gemixte groente (bijv. pompoen, paprika, tomaat, wortel, ui)- 2 blikjes zwarte bonen- verse kruiden...

Lees meer
– Recept: Vega Noodles met spinazie en spruiten

– Recept: Vega Noodles met spinazie en spruiten

Vega Noodles met spinazie en spruiten Ingrediënten (Bij voorkeur biologisch) voor 2 á 3 personen: 1 grote ui 2 paprika’s Kipstuckjes Vegetarische slager 2 handjes spruiten (biologisch uit de vriezer) 250 gr verse spinazie Gember Kurkuma (Cayenne) peper Himalaya zout...

Lees meer
– Recept: Pasta met visvrije tonijn

– Recept: Pasta met visvrije tonijn

Recept van de maand Pasta met visvrije tonijnIngrediënten (biologisch) 2 a 3 personen:- 180gr Spelt volkoren spaghetti- Visvrije tonijn vegetarische slager- Paksoi- 1 Potje groene pesto- Peper, zeezout, olijfolie   Een snel, gezond en lekker recept! Heerlijk voor...

Lees meer
Facebook