
Volkoren spaghetti met oven gegrilde paprika
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
– 200gr volkoren spaghetti
– vegetarische gehaktballetjes
– 2 gele paprika’s
– 2 rode paprika’s
– 2 groene paprika’s
– 2 rode uien
– 400gr gepelde tomaten
– 1 of 2 teentjes knoflook (naar smaak)
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– peper en zout
– olijfolie
– Parmezaanse kaas
Bij voorkeur alles biologisch
Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in flinke, grove stukken. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de paprika 40 minuten in de oven.
Snij de rode uien grof en hak de knoflook fijn. Verwarm 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de ui en knoflook in de pan en voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg de vegetarische balletjes hierbij en laat nog even meebakken, zo’n 3 minuten. Doe de gepelde tomaten erbij, snij ze wat kleiner en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus rustig pruttelen op laag tot middelhoog vuur.
Zet een grote pan met water op en voeg hier wat zout aan toe. Wanneer de paprika’s nog zo’n 15 minuten in de oven moeten, kun je de spaghetti gaan koken (volgens aanwijzingen op de verpakking).
Wanneer de paprika’s en de spaghetti klaar zijn kun je alles samen voegen. Doe de saus, paprika’s en spaghetti in een grote kom en roer goed door elkaar.
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een frisse salade.
Eet smakelijk!
-Recept: Kabeljauw gestoofd in kokosmelk met sperziebonen
Recept van de maand Het nieuwe recept vind je terug in onze Vytal App. Sinds kort kunnen jullie gebruik maken van Vytal. Een voedingsapp die je helpt om meer inzicht te krijgen in je dagelijkse voedingsinname. Dit in combinatie met leuke tips en meer dan 1000...
– Recept: Kerstmenu 2020
Kerst menu 2020 Dit jaar zullen we Kerst waarschijnlijk anders vieren dan andere jaren. We hebben weer een aantal lekkere recepten uitgekozen. Wellicht een leuke aanvulling voor het kerstmenu! Koude wortelsalade (bijgerecht) Ingrediënten: 1 kg wortels 3 el olijfolie +...
– Recept: Noodles met groente
Recept van de maand November Noodles met groente Ingrediënten voor 4 pers: - +/- 250 gr Konjac Noodles(goed afspoelen) of Udon Noodles- Rul gehackt Vegetarische Slager- 2 Rode paprika’s- 500 gr broccoli- 2 teentjes knoflook- 4 cm verse gember- 2 eetlepels sesam olie-...
– Recept: Happy Halloween
Recept van de maand Happy Halloween! 1.Heerlijk Spannende Halloweensoep! Ingrediënten: - 1 liter water- 2 blokjes biologische groente bouillon- zwarte peper- gemixte groente (bijv. pompoen, paprika, tomaat, wortel, ui)- 2 blikjes zwarte bonen- verse kruiden...
– Recept: Vega Noodles met spinazie en spruiten
Vega Noodles met spinazie en spruiten Ingrediënten (Bij voorkeur biologisch) voor 2 á 3 personen: 1 grote ui 2 paprika’s Kipstuckjes Vegetarische slager 2 handjes spruiten (biologisch uit de vriezer) 250 gr verse spinazie Gember Kurkuma (Cayenne) peper Himalaya zout...
– Recept: Pasta met visvrije tonijn
Recept van de maand Pasta met visvrije tonijnIngrediënten (biologisch) 2 a 3 personen:- 180gr Spelt volkoren spaghetti- Visvrije tonijn vegetarische slager- Paksoi- 1 Potje groene pesto- Peper, zeezout, olijfolie Een snel, gezond en lekker recept! Heerlijk voor...
– Recept: Vegetarische snelle roerbak
Recept van de maand Vegetarische snelle roerbak Ingrediënten voor 3 a 4 personen:- 1 ui- 1 gele paprika- 2 aubergine- 2 rode bieten- Vegetarische balletje (Vegetarische slager)- Cayenne peper- Kurkuma- Bio groente bouillon blokje- 200 gram Basmati rijst- Rijstolie...
– Recept: Paasmenu 2020
Ondanks de roerige tijd waar we ons in bevinden, houden we ons waar mogelijk toch aan wat tradities. Zo is het komend weekend weer Pasen. Wellicht besteden jullie de Paasdagen dit jaar anders dan gedacht, toch hopen we jullie wat inspiratie te kunnen geven voor een...
– Recept: Heerlijke curry met noedels, tofu en groente
Ingrediënten voor 4 personen: - 500 gr tofu, naturel - 2 stuks paksoi - 250 gr shiitake champignons - ong. 2 cm verse gember - 200 gr volkoren noedels - 400 ml kokosmelk - 3 teentjes knoflook - 1 tl maizena - 2 el hoisin saus - 1 liter bio groente bouillon - sesamolie...