Volkoren spaghetti met oven gegrilde paprika
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
– 200gr volkoren spaghetti
– vegetarische gehaktballetjes
– 2 gele paprika’s
– 2 rode paprika’s
– 2 groene paprika’s
– 2 rode uien
– 400gr gepelde tomaten
– 1 of 2 teentjes knoflook (naar smaak)
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– peper en zout
– olijfolie
– Parmezaanse kaas
Bij voorkeur alles biologisch
Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in flinke, grove stukken. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de paprika 40 minuten in de oven.
Snij de rode uien grof en hak de knoflook fijn. Verwarm 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de ui en knoflook in de pan en voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg de vegetarische balletjes hierbij en laat nog even meebakken, zo’n 3 minuten. Doe de gepelde tomaten erbij, snij ze wat kleiner en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus rustig pruttelen op laag tot middelhoog vuur.
Zet een grote pan met water op en voeg hier wat zout aan toe. Wanneer de paprika’s nog zo’n 15 minuten in de oven moeten, kun je de spaghetti gaan koken (volgens aanwijzingen op de verpakking).
Wanneer de paprika’s en de spaghetti klaar zijn kun je alles samen voegen. Doe de saus, paprika’s en spaghetti in een grote kom en roer goed door elkaar.
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een frisse salade.
Eet smakelijk!
Blog
Eerder verschenen recepten– Recept: Gevulde flespompoen
Recept van de maand November Gevulde flespompoen Ingrediënten voor 4 personen 2 flespompoenen 2 eetlepels olijfolie Peper en zout 175 gram verse spinazie 225 gram roomkaas 100 gram Parmezaanse kaas Optioneel: vegetarische speckjes of vegan bacon 1 eetlepel olijfolie...
– Recept: Spring Rolls met mango
R E C E P T | V A N | D E | M A A N D Spring Rolls met mango Recept voor 2 á 3 personen - 6 rijstvellen - 250 gram mango - 150 gram sojabonen (edamame) - 40 gram (pittige) kiemgroente. Bijvoorbeeld taugé, alfalfa of tuinkers - Handje ongezouten pinda’s - Bosje...
– Recept: Roerbak met Asperges en Konjac (plant) rijst
Recept van de maand Juni Roerbak met Asperges en Konjac (plant) rijst Ingrediënten voor 2 á 3 personen 1 zakje Konjac rijst (bijv te koop bij de Action) 2 uien Bakje vegetarisch gehakt en/of champignons +/- 300 á 400 gr asperges 1 courgette 2 tomaten Cayenne peper...
– Recept: Hartige taart met filodeeg en spinazie
R E C E P T | V A N | D E | M A A N D Mei Hartige taart met filodeeg en spinazie Ingrediënten voor 2 á 3 personen - 450 gram verse spinazie - 6 á 8 vellen filodeeg - 150 gram geraspte Parmezaanse kaas - 4 eieren - 100 ml Griekse yoghurt - 1 teentje knoflook -...
– Recept: Pasen 2022
R E C E P T | V A N | D E | M A A N D PASEN Zoek je nog wat inspiratie voor op tafel tijdens Pasen? De afgelopen jaren hebben we al diverse lekkere Paasrecepten met jullie gedeeld. Je vindt ze terug in ons Receptenalbum op de website, Facebook en op Instagram. Wist je...
– Recept: Naanpizza met gegrilde groeten
Recept van de maand Maart Naanpizza met gegrilde groenten – Recept uit de Vytal Voedingsapp Ingrediënten 4 personen: 4 volkoren naanbroden 2 bolletjes mozzarella 2 courgettes Verse basilicum 2 rode uien 2 rode paprika’s 1 eetlepel olijfolie 4 tl Italiaanse kruiden...
– Recept: Volkoren spaghetti met bonen
Recept van de maand Februari Volkoren spaghetti met groene bonen Ingrediënten voor 2 á 3 personen: 180 gram volkoren spaghetti 2 uien 150 gram peultjes 150 gram haricot verts Verse basilicum en tijm Peper, zout en gember naar smaak Olijfolie Parmezaanse kaas 1: Snijd...
– Recept: Traybake
Januari Traybake – Gegrilde groente uit de oven 3 á 4 personen 4 zoete aardappels 1 rode paprika 1 gele/oranje paprika 2 sjalotjes 200 gr cherrytomaatjes 100 gram verse spinazie 4 eieren 1 tl gemalen korianderzaad 1 tl gerookte paprikapoeder Peper en zout Olijfolie...
– Recept: Kerstmenu 2021
R E C E P T | V A N | D E | M A A N D Het is weer tijd voor ons kerstmenu! Wie weet zit er iets lekkers voor je tussen dit jaar! 1. Voorgerecht – Truffelsoep, 6 kleine kommen Ingrediënten: - 650 gr gemixte champignons - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 2 bio groente...