Volkoren spaghetti met oven gegrilde paprika

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

– 200gr volkoren spaghetti
– vegetarische gehaktballetjes
– 2 gele paprika’s
– 2 rode paprika’s
– 2 groene paprika’s
– 2 rode uien
– 400gr gepelde tomaten
– 1 of 2 teentjes knoflook (naar smaak)
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– peper en zout
– olijfolie
– Parmezaanse kaas

Bij voorkeur alles biologisch

Recept:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in flinke, grove stukken. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de paprika 40 minuten in de oven.

Snij de rode uien grof en hak de knoflook fijn. Verwarm 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de ui en knoflook in de pan en voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg de vegetarische balletjes hierbij en laat nog even meebakken, zo’n 3 minuten. Doe de gepelde tomaten erbij, snij ze wat kleiner en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus rustig pruttelen op laag tot middelhoog vuur.

Zet een grote pan met water op en voeg hier wat zout aan toe. Wanneer de paprika’s nog zo’n 15 minuten in de oven moeten, kun je de spaghetti gaan koken (volgens aanwijzingen op de verpakking).
Wanneer de paprika’s en de spaghetti klaar zijn kun je alles samen voegen. Doe de saus, paprika’s en spaghetti in een grote kom en roer goed door elkaar.

Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een frisse salade.

Eet smakelijk!

Blog

Eerder verschenen recepten
– Recept: Vega Noodles met spinazie en spruiten

– Recept: Vega Noodles met spinazie en spruiten

Vega Noodles met spinazie en spruiten Ingrediënten (Bij voorkeur biologisch) voor 2 á 3 personen: 1 grote ui 2 paprika’s Kipstuckjes Vegetarische slager 2 handjes spruiten (biologisch uit de vriezer) 250 gr verse spinazie Gember Kurkuma (Cayenne) peper Himalaya zout...

Lees meer
– Recept: Pasta met visvrije tonijn

– Recept: Pasta met visvrije tonijn

Recept van de maand Pasta met visvrije tonijnIngrediënten (biologisch) 2 a 3 personen:- 180gr Spelt volkoren spaghetti- Visvrije tonijn vegetarische slager- Paksoi- 1 Potje groene pesto- Peper, zeezout, olijfolie   Een snel, gezond en lekker recept! Heerlijk voor...

Lees meer
– Recept: Vegetarische snelle roerbak

– Recept: Vegetarische snelle roerbak

Recept van de maand Vegetarische snelle roerbak Ingrediënten voor 3 a 4 personen:- 1 ui- 1 gele paprika- 2 aubergine- 2 rode bieten- Vegetarische balletje (Vegetarische slager)- Cayenne peper- Kurkuma- Bio groente bouillon blokje- 200 gram Basmati rijst- Rijstolie...

Lees meer
– Recept: Paasmenu 2020

– Recept: Paasmenu 2020

Ondanks de roerige tijd waar we ons in bevinden, houden we ons waar mogelijk toch aan wat tradities. Zo is het komend weekend weer Pasen. Wellicht besteden jullie de Paasdagen dit jaar anders dan gedacht, toch hopen we jullie wat inspiratie te kunnen geven voor een...

Lees meer
– Recept: Heerlijke curry met noedels, tofu en groente

– Recept: Heerlijke curry met noedels, tofu en groente

Ingrediënten voor 4 personen: - 500 gr tofu, naturel - 2 stuks paksoi - 250 gr shiitake champignons - ong. 2 cm verse gember - 200 gr volkoren noedels - 400 ml kokosmelk - 3 teentjes knoflook - 1 tl maizena - 2 el hoisin saus - 1 liter bio groente bouillon - sesamolie...

Lees meer
– Recept: Vegetarische kip shoarma roerbak

– Recept: Vegetarische kip shoarma roerbak

Vegetarische kip shoarma roerbak met je eigen gemaakte salade Gezond, snel en lekker! Ingrediënten voor 2 personen: -1 Biologische ui -1 Biologische wortel -+/- 200 gram biologische sperziebonen -+/- 200 gram biologische erwten -160 gram Vegetarische kip shoarma...

Lees meer
– Recept: Valentijnsverassing

– Recept: Valentijnsverassing

            Met nog een paar dagen tot Valentijnsdag ben je natuurlijk aan het nadenken hoe jij je (stille) liefde kunt verassen. Wordt het een uitgebreid diner, een leuke kaart, een klein cadeautje? Hoe leuk zou het zijn om samen te...

Lees meer
– Recept: Kerstmenu 2019

– Recept: Kerstmenu 2019

Voor je het weet staat de Kerst alweer voor de deur! Wij hebben alvast wat proef gekookt en kwamen bij deze heerlijke, makkelijke en gezonde recepten! Ideaal als toevoeging aan je kerstmenu! 1. Lekker gevulde pastinaaksoep 500 gr pastinaak 2 sjalotjes 2 teentjes...

Lees meer
Facebook